DEBAT:

Fuld indsigt i kommunens planer - ja, selvfølgelig

Af Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm:
Kære Anne Ehrenreich og Annette Wiencken
I beder om, at Hørsholm Kommune offentliggør fortroligt materiale for at give alle borgere fuld indsigt i kommunens planer. Hørsholm Kommunes borgere skal have fuld indsigt i kommunens planer – det har vi alle krav på som borgere. Og det krav mener jeg også, at vi lever op til.
Hørsholm Kommunalbestyrelse arbejder for et sundt og levende nærdemokrati med en klar politisk proces og beslutningsgang.
Lige siden beslutningen om at sælge Vestre Stationsvej 12, har der været fuld åbenhed om kommunens intentioner. Og ikke kun åbenhed – faktisk har tilgangen været at informere på forkant og inddrage vigtige interessenter. Det er den rigtige vej at gå, og den vej skal vi fortsætte ad. Vestre Stationsvej 12 handler ikke kun om ejendomssalg og penge i kommunekassen. Det handler også om meget mere, nemlig om at tilføre hele området mere kvalitet og byliv – og om at udvikle et større område til glæde for borgerne.
I beder om, at kommunen offentliggør materiale fra det salgsforberedende arbejde for Vestre Stationsvej 12 - et forberedende salgsarbejde, der i øvrigt er besluttet af et enigt Økonomiudvalg.
Jeg tror, at I, lige så godt som jeg, kender årsagen til, at der er fortrolighed om meget materiale i denne fase. Forvaltningsloven er klar og siger, at der er tavshedspligt med hensyn til oplysninger, som er nødvendige at hemmeligholde for at varetage væsentlige hensyn til det offentliges økonomiske interesser, altså dine og mine penge.
Jeg understreger, at selv om processen lige nu er og skal være fortrolig, foregår den selvfølgelig inden for den demokratiske, politiske beslutningsproces, hvor alle kommunalbestyrelsens partier deltager, og alle har mulighed for at blive hørt. Det indbefatter bl.a. også lokalplanshøringer og debat med borgerne når den tid kommer.
Hørsholm Kommunes borgere skal naturligvis have fuld indsigt i kommunens planer. Selvfølgelig.

LÆS OGSÅ: Ulvemosehuset: Nu skal sagen frem i lyset

Publiceret 07 November 2017 11:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV