DEBAT:

Kommunale strukturelle investeringer

Af Ib Lunde Rasmussen, Nye Veje, Lange-Müllers Allé 2, Rungsted Kyst:
Hørsholm kommune har offentliggjort købet af den lukkede politistation på Hørsholm Alle. Nye Veje kan fuldt tiltræde købet som betragtes som en vigtig strategisk investering.
Nu kommer det vigtige spørgsmål; hvad bygningerne og arealmuligheden skal anvendes til.
Hvad skal placeres i en bykerne i disse tider, hvor gamle normer står for fald? Her skal man tænke sig godt om.
Der er ikke langt fra det nævnte areal til sygehusgrunden. Så en samtænkning i anvendelse burde finde sted.
Nye Veje mener, at bykerner primært skal anvendes til attraktivt boligbyggeri suppleret med diverse støttefaciliteter. Det være sig forretninger som restauranter. Det ville være en opgave for Hørsholm centret at omformulere deres anvendelse så der kom flere støttefaciliteter ind ved siden af forretningerne.
Eksempelvis som det er sket i Rungsted Havn. Der skal også åbnes op for solindfald fra syd og vest.
Så er der lige en vigtig betragtning om rådhuset placeret i den gamle Kokkedal Skole. Som jeg observerer det er strømmen af børnefamilier i de gamle parcelhuskvarterer for opadgående. Meget naturligt da de som bebor de gamle huse nu er oppe i årene og mange flyttede hertil for 30 til 40 år siden.
Fra andre kommuner hører jeg at man har solgt og nedrevet tidligere skoler, da børnetallet faldt. Så nu er man i en vanskelig situation.
Derfor må det tilrådes at se tiden an før man med et raskt håndslag sælger den gamle skole til nedrivning for grundens pris. Det kan blive en meget dyr beslutning hvis børnetallet igen rigtigt tager fart.

Publiceret 01 December 2017 09:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV