DEBAT:

Forslag til at udvide parkeringen ved Rungsted station

Ib Lunde Rasmussen, formand for Nye Veje, Lange-Müllers Allé 2, Rungsted:
Nu er der kommet nye friske kræfter i teknik- og miljøudvalget i Hørsholm kommune efter otte års tomgang, så nu er det tiden at få gjort noget ved de helt utilstrækkelige parkeringsmuligheder ved stationen. Jeg gik forbi forleden dag og kan se tre muligheder.
Den mest oplagte vil være at etablere et ståldæk over parkeringspladsen på vestsiden syd for stationsbygningen. Den nuværende parkering med knap 100 p-pladser kan meget simpelt suppleres med en ekstra etage for ligeledes 100 biler udført i stålstolper med vanger og et ståldæk uden noget ekstra andet end et rækværk så brugerne ikke falder ned. Med direkte nedgang til perronen.
Op- og nedkørsel kan etableres i det hækområde, der omgiver nordsiden af parkeringsområdet. Så kan det ikke gøres mere enkelt, og det vil skæmme minimalt.
Og så vil det være den billigst tænkelig løsning. Muligvis i et prisleje ned til fem millioner kroner.
Løsning nummer to er et tilsvarende ståldæk over parkeringspladsen nord for stationsbygningen. Denne løsning vil blot give færre pladser, men vil også være brugbar og hurtigt etableret.
Sidste løsning er at få lov til at anvende det fredede område nord for Rungsted Skole på hjørnet af Rungstedvej og Østre stationsvej. Eventuelt blot som et befæstet område uden asfaltbelægninger
Nu er der da noget at vælge imellem. For situationen lige nu er ikke holdbar.

Publiceret 10 January 2018 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV