DEBAT:

Lad os løse hverdagens problemer før vi taler om store analyser

Af Thorkild Gruelund (K), medlem af kommunalbestyrelsen:

Kære Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen, det er da vældigt fornuftigt nu og da at tage et helikopterperspektiv. Særligt hvis man ikke har det store kendskab til bymidten.

Detailhandel er ikke et større akademisk studie. Kom ind i virkeligheden. Ned på gadeniveau! Før vi igangsætter et stort analysearbejde, bør vi tale med hinanden og rette alle de udfordringer, som ligger lige for.

Jeg nævnte i mit tidligere skriv nogle eksempler. Men der er da flere. Og helt sikkert flere end de, som jeg kender til.

I griner af og lader hånt om mit ønske om blomster og tanken om et Hørsholm særpræg. Det siger desværre rigtigt meget om jer. Og Jeres manglende lokalviden.

Det mest afgørende for vore butikker er parkeringspladser. Vi skal have mængder af parkering. Når Rødovre Centrum reklamerer med 3.000 gratis parkeringspladser, så er det fordi det tiltrækker kunder.

Gågadens forretninger led et knæk på baggrund af, at man gravede gågaden op tre gange. Og her mest på grund af, at halvdelen af alle parkeringspladser var inddraget til byggeplads eller parkering for håndværkerbilerne.

Vi skal nu have renoveret den store parkeringsplads bag gågaden. En kvalitet, som kommunen kan bidrage med, er i bymidten elektronisk henvisning til nærmeste ledige parkeringsplads.

Hver gang en forretningsdrivende vil etablere et spisested/cafe i gågaden, tager det flere måneder at få en godkendelse fra tekniske forvaltning. Det er som regel spørgsmålet om handicaptoilet, som trækker ud.

Hvis butikkens husleje er 17.000 kr. om måneden, og svaret lader vente på sig i tre måneder, så koster det den nyetablerede cafeejer ca. 50.000 kr. i ”ventepenge”. I seneste tilfælde i gaden blev jeg kontaktet af udlejer, som på vegne af lejer synes, at kommunen var langsom - ud over det tilladelige.

Vi mangler så afgjort ”kaffe-steder” i gaden, men hvem har lyst til den langsommelighed?

Der er et utal af små og store spørgsmål. F.eks. i 100 år har cirkus holdt til på Ridebanen. Det gav feststemning og liv i bymidten. De rigtigt store cirkustelte kan desværre ikke være på Ridebanen mere. Men de mindre, som f.eks. aktuelle Cirkus Arli, kan sagtens være på Ridebanen. Hvorfor får de ikke lov til det?

Politikerne i Hørsholm sagde for fire år siden ja til et NETTO byggeri i Gågaden. Fint med det. Projektet var indbefattet en ”park”. Det var jo en tåbelig tanke. Alle ”skriger” på parkeringspladser. Beboerne i den nye bebyggelse bor 100 meter fra Dronningedammen og Ridebanen.

Resultatet er da heller ikke udeblevet. I dag har vi en ukrudtsmark lige midt i byen. Vi kunne have etableret 15-20 parkeringspladser.

Kære Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen, I kan vælge at ”hænge ud” deroppe i helikopteren, eller komme ned og lytte til udfordringerne. Må jeg invitere på en kop kaffe i Hovedgaden, så kan I lytte til viden fra ”hestens egen mund”.

Når vi - butikslejerne, ejendomsejerne og Hørsholm Kommune - sammen har løst alle de små hverdagsspørgsmål, så kan vi tale om stor analyse. Ikke før!

Publiceret 24 May 2018 06:00