Annette Wiencken (V), byrådsmedlem i Hørsholm. Pressefoto

Annette Wiencken (V), byrådsmedlem i Hørsholm. Pressefoto

DEBAT: Vi skal have sans for Hørsholm, når vi udvikler byen

Af
Annette Wiencken (V)

gruppeformand og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse

Efter flere visionsmøder og mange dialoger med borgere og interessenter i området er det tydeligt, at der er udpræget stemning for at værne om det særlige miljø, som vi kender i Rungsted Øst. Den opfattelse deler vi i Venstre.

Vi mener, at Ulvemosehuset skal blive stående af hensyn til områdets karakter.

Vi mener, at det er muligt at finde en anden og mere aktivitetsskabende anvendelse af Fritidshuset, men at bygningens karakter bør bevares. Enten i form af en renovering af den eksisterende bygning, eller hvis dette ikke er en mulighed, at der bygges en ny bygning i samme stil og samme volumen som Fritidshuset.

Områdets hele udtryk er vigtig for Rungsted som en markant del af Hørsholm, og vi skal arbejde seriøst og grundigt med at finde en løsning, der både kan tilfredsstille ønsket om at respektere området, og at finde en løsning på de udfordringer, der skal tilgodese borgernes behov både nu og i fremtiden. Det handler om flere institutionspladser til vores børn, infrastruktur, parkeringspladser og sidst – men ikke mindst - pendlertrafik til og fra stationen der kan sikre, at Rungsted Kyst station forbliver et reelt servicetilbud for Hørsholms mange pendlere.

Vi skal have sans for Hørsholm, når vi udvikler byen. Det betyder, at vi skal have for øje, at nogle områder i Hørsholm er bedre egnet til fortætning end andre. Rungsted Kyst stationsområde med de gamle bygninger og den smukke natur kalder efter Venstres mening på nænsomhed og respekt for områdets ”sjæl” og historiske værdier.

Vi glæder os over, at vi nu sammen med borgerne får både tid og lejlighed til at finde den helt rigtige løsning.

Publiceret 22 June 2018 10:40