Det er denne vejbane på Usserød Kongevej i nordgående retning i krydset ved Hørsholm Allé, som Hans Christian Bjerg mener er forkert udformet.

Det er denne vejbane på Usserød Kongevej i nordgående retning i krydset ved Hørsholm Allé, som Hans Christian Bjerg mener er forkert udformet.

DEBAT: Svar på problematisk brug af kombivejbane på Usserød Kongevej

Af Martin Vixø Dufke, Vej & Park, Center for Teknik i Hørsholm Kommune:

Kære Hans Christian Bjerg.

Du påpeger i dit debatindlæg i Ugebladet 30. juli 2018, at busbanen på Usserød Kongevej ved krydset Usserød Kongevej og Bybjergvej er en kombinationsvejbane for busser og andre trafikanter, og at retningspilen i busbanen bør være en kombineret ligeud/højresvingspil, så man også kan køre ind på Bybjergvej.

Teksten 'BUS' kombineret med en reduceret pil angiver, at bussen må køre i den viste retning. Busbanens status understreges yderligere af de to bussignaler, som giver bussen førgrønt og førrødt.

Formålet med busbanen er at få bussen hurtigere frem ved at lade den 'overhale' indenom og køre først i signalet. Vognbanen er altså indrettet til busser, men det er også tilladt for højresvingende biler at anvende den.

Lovgivningen stiller ikke krav om højresvingspil, hvor der er få højresvingende biler, som her, men vi vil gerne supplere med en højresvingspil for at fjerne tvivlen.

Sidst påpeger du, at man kun skal benytte den venstre vognbane, hvis man ønsker at dreje til venstre ad Hørsholm Alle. Du opfordrer derfor til, at der afmærkes med en venstresvingspil i den venstre vognbane.

Svaret hertil er, at den venstre vognbane er indrettet uden retningspile, da kørsel i alle tre retninger er tilladt.

LÆS Hans Christian Bjergs indlæg HER

Publiceret 08 August 2018 13:50