Venstres byrådsmedlemmer Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen.

Venstres byrådsmedlemmer Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen.

DEBAT: Barren skal sættes højere for Erhvervsvenligheden

Af Ann Lindhardt (V) og Kristian N. Jensen (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelsen:

DIs erhvervsklimaundersøgelse for 2018 er netop offentliggjort, og Hørsholm har trods en fremgang fortsat en placering i den dårlige ende af skalaen. En placering som nummer 61 ud af 93 undersøgte kommuner er ikke prangende.

Dette er simpelthen ikke godt nok, og vi politikere har et ansvar for at tage dette meget alvorligt. Venstre ønsker at tage det ansvar, for vi mener ikke, at det er tilfredsstillende at være nummer 61.

Erfaringer fra andre kommuner, som er rykket markant frem på virksomhedernes opfattelse af deres erhvervsvenlighed, fremhæver dialog med virksomhederne, som den væsentligste årsag til, at man rykker sig på erhvervsvenligheden. At lytte til virksomhederne er således den ene side, men den anden er at agere på den information man får.

Venstre har derfor sat følgende punkt på dagsorden på det kommende møde i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget; “tættere dialog med Erhvervslivet”.

Vi har fremført nogle helt konkrete forslag på, hvordan vi kunne gøre dette. Det er vigtigt, at vores lokale erhvervsvirksomheder og kommende virksomheder føler sig hørt og vejledt. Venstres opfattelse er, at vi som kommune skal agere mere som servicepartner frem for myndighed.

Et af vores forslag er, at alle politikerne i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget indgår i en tættere dialog med vores virksomhederne. Vi politikere skal ud og se de problematikker og spørgsmål, der opstår, når man er erhvervsvirksomhed i vores kommune.

Vi håber på opbakning til Venstres initiativ, og at vi på tværs af partierne og partifarver kan gå sammen og løse de udfordringer vi har, og derved blive en mere erhvervsvenlig kommune.

Publiceret 19 September 2018 09:23