Marcus Guldager (S), byrådsmedlem i Hørsholm. Arkivfoto: Morten Timm

Marcus Guldager (S) mener, Hørsholm Kommune skal droppe samarbejdet med Danske Bank. Arkivfoto: Morten Timm

DEBAT: Hørsholm Kommune bør droppe Danske Bank

Af Marcus Guldager (S), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Hørsholms Kommune er indehaver af en kæmpe pose penge. På trods af den hårde sparerunde, som vi netop har gennemgået, så har kommunen stadig budgetter og indtægter for langt over en milliard.

Derfor er er det også uhensigtsmæssigt, oven på de nuværende skandaler, at Hørsholm Kommune benytter sig af en konto i Danske Bank til at opbevare disse midler. Danske Bank har systematisk hvidvasket enorme summer penge. På trods af adskillige advarsler og røde lamper har banken ikke stoppet dens filial i Estland i at hvidvaske for omkring 1000 milliarder kroner, et svimlende højt niveau.

Banken har handlet uetisk, uansvarligt og uacceptabelt. Systematisk har den hjulpet svindlere med at underminere retssamfundet og har snydt det globale samfund for milliarder i skatteindtægter. Penge, som kunne være blevet brugt på ældrepleje, hospitaler, pædagoger, uddannelse eller endda på skattelettelser, hvis man skulle have ønsket det.

Deres egoistiske handlinger bør ses som et angreb på ikke bare velfærdssamfundet og retssamfundet, men også på sammenhængskraften og tilliden til vores institutioner.

Vi kan simpelthen ikke tillade, at de absolut rigeste og mest skruppelløse i samfundet snyder fællesskabet på denne måde.

Baseret på dette, så mener vi i Socialdemokratiet ikke længere, at Hørsholm Kommune skal støtte op om Danske Bank.

Kommunen er en kæmpe kunde hos banken, og ved at beholde vores penge der, så støtter vi indirekte op om den enorme svindel og det konsekvente lovbrud, som Danske Bank har begået.

Af den årsag forventer vi heller ikke, at forslaget bør møde synderligt meget modstand fra de øvrige partier i kommunalbestyrelsen. Det må naturligvis være i alles interesse, at vi samler kommunens likvide midler i en bank, der ikke undergraver vores samfund.

Publiceret 20 September 2018 21:00