Kristin Arendt (K), byrådsmedlem og formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Kristin Arendt (K), byrådsmedlem og formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

DEBAT: Preben, få styr på dine påstande om Grønnegades trafiksanering

Af Kristin Arendt (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget:

Kære Preben.

Jeg kan af se af dit debatindlæg af 10. oktober, at du er er fejlinformeret om mødet den 30. august.

Den 30. august var der fire medlemmer af Miljø- og planlægningsudvalget til stede, herunder to Venstre-folk og to Konservative. Et medlem fra Konservativ var fraværende.

Da der var stemmelighed mellem V og K, kunne der ikke opnås en beslutning om trafiksaneringen, og vi blev derfor enige om at tage sagen til kommunalbestyrelsen. Det vil Fritz Reuter og Anne Ehrenreich fra Venstre kunne bekræfte. Så din påstand om, at jeg brugte min initiativret til at omstøde en beslutning er ukorrekt.

Om selve sagen, forholder det sig således, at politiet og Ramböll anbefaler en lukning af vejen. Det er trafiksikkerhedsmæssigt det mest forsvarlige. Man kan så overveje at tilgodese juletræshandlen i øst-delen af Grønnegade, så der kan køres ind og handles juletræer. Men den faglige anbefaling er ikke til at tage fejl af.

Jeg har selv boet i Bakkehusene og kører ofte ud af byen via Agiltevej/Grønnegade vest. Før afspærringen, oplevede jeg talrige udkørsler fra Grønnegade til Isterødvejen, hvor folk på ingen måde overholder deres ubetingede vigepligt, men kører ud foran andre biler, som så er 'tvunget' til at bremse og give plads. Det er jo ikke hensigtsmæssigt. Man kunne i øvrigt ofte holde ved Isterødvejen tre-syv minutter i myldretiden.

I forhold til den nuværende ordning, så har du som udkørende fra Grønnegade ved golfbanen i rundkørslen vigepligt for trafik fra Isterødvejen, så jeg forstår ikke det, du anfægter i forhold til vigepligt.

Kører du udenfor tidsrummet 8.00-9.00 tager det marginalt længere at køre via rundkørslen, og i min optik er det en meget bedre løsning på trafikafviklingen.

Publiceret 11 October 2018 16:00