"Der er ingen rimelighed i, at der bruges så mange penge på et kulturhus, der vel at mærke slet ikke leverer kulturoplevelser, der retfærdiggør et så stort træk indenfor servicerammen," skriver Glen Madsen i sit indlæg.

DEBAT: Trommen er alt for dyr i drift

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Hvornår har du sidst set en reklame for et arrangement i Trommen og tænkt, at det måtte du bare til? Og hvornår har du sidst set en forfilm og tænkt, at den film måtte du bare se i biografen i Trommen?

For langt de fleste borgere i Hørsholm og omegn er det længe eller endda meget længe siden. For kulturudbuddet i Trommen og biografoplevelsen i biografen er ganske enkelt hverken noget at skrive ud eller hjem om.

Der har længe været debat om den mennesketomme biograf og den halve million kroner, der hvert år tages fra kommunens børn, unge, ældre og øvrige personer med et plejebehov, men ingen nævneværdig debat om rimeligheden i Trommens økonomi.

I Dansk Folkeparti synes vi, at en halv million kroner ud i det blå er mange penge, og derfor er det også kommet som lidt af et chok, da det i forbindelse med budgetprocessen gik op for os, at der hvert år i Trommen formøbles næsten 18 gange så mange penge som i biografen.

Således overføres der på den ene eller anden måde i omegnen af 9 million kroner om året fra kommunens slunkne servicebudget til Trommens konti.

Vi skal støtte kulturlivet i Hørsholm, og vi skal selvfølgelig drage nytte af, at vi har en så fantastisk facilitet som Trommen er. Men der er ingen rimelighed i, at der bruges så mange penge på et kulturhus, der vel at mærke slet ikke leverer kulturoplevelser, der retfærdiggør et så stort træk indenfor servicerammen.

1,7 millioner kroner i lønudgifter til ledelse og administration er ublu. Ligesom flere af de tillægsbevillinger, der ad åre er lagt oven i Trommens budget, er det.

Dansk Folkeparti Glen Madsen mener, at Trommen koster alt for mange millioner kroner at drive. Arkivfoto: Morten Timm

Dansk Folkeparti Glen Madsen mener, at Trommen koster alt for mange millioner kroner at drive. Arkivfoto: Morten Timm

Et gammelt ordsprog siger, at man ikke skal kaste gode penge efter dårlige. Det er sund fornuft. Derfor er det også på tide, at vi ændrer i Trommens konstruktion og budget. Den nuværende måde at drive Trommen og biografen på er ganske enkelt forkert brug af borgernes penge.

Fra Dansk Folkepartis side mener vi, det er på tide, at biografen tages ud af kommunens budget og lagt ind under Trommens. Samtidig med at Trommens budget omlægges til en samlet årlig støtte på 5 millioner kroner.

Uden Radikal og Konservativ politisk detailstyring af biografen og Trommen, så vil en engageret ildsjæl (til en rimelig løn) helt sikkert kunne øge kulturudbuddet og omsætningen i hele kulturhuset. Altså mere kulturliv og mere velfærd for pengene. Det må være i alles interesse.

Publiceret 17 October 2018 11:07