Der skal ikke plantes skovfyr på Usserød Kongevej, mener Gerd Edstrand. Foto: MostPhotos

Der skal ikke plantes skovfyr på Usserød Kongevej, mener Gerd Edstrand. Foto: MostPhotos

DEBAT: Ikke forvirring, men ro der skal tilføres Kongevejen

Af Gert Edstrand, Ørbækgårds Alle 249, Hørsholm:

Der er meget i Kristin Arendts indlæg 24. oktober, man kan være enig i, blot ikke i præmissen, at den projekterede beplantning er den rigtige løsning.

Kongevejen i Usserød er et rod uden lige, og skal der tilføjes noget, så skal det være ro og ikke forvirring.

Jeg mener ikke at have ønsket en arkitektonisk stram allé. Det forhindrer ledningsnettet og til- og frakørsel ganske rigtigt, men en nærliggende løsning vilde være grupper af træer eller enkelte træer, men frem for alt træer af samme familie og samme størrelse.

Læs også: DEBAT: Vi ønsker et grønt og sammenhængende byrum langs byens trafikale rygrad

Kongevejen skal forskønnes, det er vi enige i, men på eet punkt er svaret ret uforståeligt, når det fremgår, at man stræber efter, at den trafikerede Kongevej skal være et byrum, hvor det skal være rart at opholde sig og med et oplevelsesmæssigt perspektiv. I så fald bør der vel også være bænke og sandkasse i midterrabatten - eller hvad?

De praktiske problemer – især med skovfyr (der bliver op til 40 meter høje) er ikke berørt i indlægget. Det er væsentlig, fordi skovfyr intet sted er omtalt som et egnet vejtræ i de talrige publikationer og afhandlinger, som man kan finde om emnet.

Til det positive hører tanken om at give de forskellige delstrækninger af Usserød Kongevej forskellig karakter, men det forudsætter, at hver strækning har sin egen klare karakter.

Publiceret 26 October 2018 15:00

SENESTE TV