Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen, medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse for Venstre.

Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen, medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse for Venstre.

DEBAT: Lokale virksomheder skal i fokus

Af Ann Lindhardt (V) og Kristian N. Jensen (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelsen:

Venstre vil gøre Hørsholm til Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune, og vi vil tage ansvar og initiativ for at få det til at ske. Hørsholm ligger nummer 61 på DIs erhvervsklimaundersøgelse for 2018, og det er bestemt ikke tilfredsstillende.

Vi ønsker en bedre placering.

På baggrund af resultaterne fra DIs erhvervsklimaundersøgelse for 2018 og en mere fyldestgørende gennemgang af resultaterne fra Dansk Industri, er vi kun blevet bekræftet i, at dialog og kommunikation med vores virksomheder er en vigtig del af vejen frem.

Venstre har i længere tid gjort opmærksom på, at vi ønsker en langt tættere kontakt med vores virksomheder i kommunen, end vi hidtil har haft. Det er vigtigt, at vores lokale virksomheder føler sig hørt og ser kommunen som en vigtig medspiller. Venstre forslår, at der bliver taget kontakt til virksomhederne, og at der bliver sat gang i dialogen, og vi aktivt som politikere tager del i denne kontakt. Virksomhedsdialog ses som den væsentligste årsag til, at kommuner rykker sig markant på erhvervsvenligheden på DIs erhvervsklimaundersøgelse.

Venstre forslår, at Erhvervsrådet bliver udvidet med alle politikerne i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget og flere af de store virksomheder i kommunen. Vi foreslår, at der etableres velkomstarrangementer for nye virksomheder, og samtidig ønsker vi et erhvervstaskforce, som hjælper på tværs af de kommunale enheder.

Vores fokus vil være, at vores virksomheder skal føle sig velkommen og værdsat, derfor skal vores erhvervsnytårskur også være et tilløbsstykke for kommunens virksomheder. Ved vores nytårskur skal vi selvfølgelig have fokus på vores Gazelle-virksomheder, men det skal også krydderes med flere indlæg, som kan inspirere vores virksomheder.

Vi håber på opbakning til Venstres initiativ, og at vi på tværs af partierne og partifarver kan gå sammen, og løse de udfordringer vi har - for Hørsholm skal være en mere erhvervsvenlig kommune.

Publiceret 26 October 2018 14:30