Her på Grønnegade - lige ved Overdamsvej - har Hørsholm Kommune spærret for biltrafik. Foto: Morten Timm

Her på Grønnegade - lige ved Overdamsvej - har Hørsholm Kommune spærret for biltrafik. Foto: Morten Timm

DEBAT: Til modstanderne af lukning af Grønnegade - længe leve dobbeltmoralen!

Af Lisa Holst, mor til to skolebørn, Grønnegade 38, Hørsholm:

Folk, der selv bor på lukkede veje og kører i store biler, vil have Grønnegade genåbnet. Og påstande om, at det ikke er farligt at køre ud på Isterødvejen bruges også i flæng.

Debatten for og i mod en åbning af Grønnegade er med rette heftig. For borgerne, der bor der, betyder lukningen et liv uden frygt for gadens mange børn og beboere, der indtil lukningen reelt ikke har kunnet benytte vejen.

Gaden er uden fortov, og indtil lukningen måtte man på det nærmeste springe for livet, når biler og lastbiler kom pløjende gennem vejen med alt for høj fart.

Dertil kommer, at politiet anbefaler, at man gør noget ved den farlige udkørsel fra Grønnegade til Isterødvejen. Med en fortsat lukning sikrer man både områdets mange børn og beboere generelt samt følger politiets anbefalinger om øget trafiksikkerhed i krydset ved Q8.

Nu er der så en underskriftsindsamling i gang for at genåbne gaden. Argumenterne er genveje og nedbringelse af CO2. Bag indsamlingen står to mænd, der henholdsvis selv har to biler i indkørslen, og den ene en Mercedes, der er en dejlig bil, men vel må siges ikke ligefrem at være miljøvenlig.

Så er der argumentet om, at det er hurtigere at køre gennem Grønnegade. I dag kl. 8 i myldretiden blev der lavet en måling. Fire minutter fra krydset Grønnegade/Agiltevej til rundkørslen ved Q8. Udenfor myldretiden tager det cirka to minutter. Hvem har så travlt, at de ikke kan bruge to minutter ekstra af sit liv, hvis det betyder flere hundrede procent forbedret livskvalitet og sikkerhed for gadens beboere 24 timer i døgnet - ligesom vi undgår den ene farlige situation efter den anden ved udkørslen?

Læs også: Grønnegade lukkes for trafik

Så er der det med at gribe i egen barm. De selvsamme ‘åbningsforkæmpere’ bor nemlig selv for fleres vedkommende på lukkede veje. Det er jo selvfølgelig også helt gratis at forlange andre skal leve i et farligt trafikhelvede, når man selv bekvemt kan slippe for at bekymre sig om den slags.

Vi er mange beboere på Grønnegade, der er meget taknemmelige for lukningen, og vi håber fornuften vil sejre i denne sag.

Læs også: DEBAT: Kristin, stor respekt for din undskyldning, men...

Publiceret 26 October 2018 17:30