KongevejsCentret fra dengang, hvor der blev etableret en åbning til Usserød Kongevej. Den er nu lukket. Arkivfoto

KongevejsCentret fra dengang, hvor der blev etableret en åbning til Usserød Kongevej. Den er nu lukket. Arkivfoto

DEBAT: Kære Kongevejscenter - hvornår åbner I en passage til Kongevejen?

Af Mie Ungar Thomsen (aktiv fodgænger, cyklist og bilist), Ved Stampedammen 29, Hørsholm:

Nu er renoveringen af Usserød Kongevej langs de to centre forhåbentlig snart færdig, og rigtig mange af Jeres kunder håber, at I nu vil sørge for en fodgængervenlig adgang fra p-pladsen til Kongevejens busstoppesteder og centret på den anden side af vejen.

De fleste af os handler begge steder, er glade for Apoteksudsalget, er måske patienter hos læger og fysioterapeuter eller har et ærinde på byens eneste posthus inde i Dalgaard Supermarked.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik for Hørsholms befolkning er andelen af 65+ årige 25-27 %, hvoraf ca. en fjerdedel er 80+. Heldigvis er de fleste af os raske og rørige, men der er alligevel mange, som er gangbesværede. Men så kan de jo bare tage bilen – altså hvis de har en. Som det er nu, kan det være et stort problem at bevæge sig hen til bussen.

Vi er også mange, som hellere vil gå mellem de to centre, når vi har parkeret cyklen eller bilen på den ene eller den anden parkeringsplads.

Tænk på, hvor meget forurening og benzinforbrug vi sparer, hvis flere gør det samme, især når vi bestræber os på, at Hørsholm skal være en grøn kommune.

Måske skulle de erhvervsdrivende i Kongevejscentret dele kommunalbestyrelsens nervøsitet over et eventuelt nyt Kokkedal-center. Et godt råd er at gøre denne del af Kongevejen så attraktiv som muligt for Jeres kernekunder.

PS: Citatet fra byrådsmødet ”Ældre gangbesværede skal ikke krydse Kongevejen i myldretiden” er forhåbentlig ikke den gængse opfattelse i byrådet. Men adskillige byrødder ytrede sig temmelig uklædeligt med arrogance og manglende orientering.

På denne strækning kan bilisterne jo ikke køre hurtigt, og jeg har aldrig mødt aggressive bilister. Når vejen genåbner, er jeg sikker på, at der igen vil være mange heller, især i betragtning af, at der ikke findes nogen fodgængerovergang mellem Bolbrovej og Syrenvej.

Publiceret 09 November 2018 10:00

SENESTE TV