I efterårsferien er et område mellem Hørsholm Lille Skole og det lukkede plejehjem Hannebjerg blev ryddet for buske og træer. Arkivfoto

Træfældning af 'Skoven' gør det ikke nødvendigvis 'konge' at bo i Hørsholm, mener debattøren. Arkivfoto

DEBAT: Er det 'konge' at vokse op i Hørsholm?

Af Matilde Bylov, Skovvænget 17, Hørsholm:

Kære borgmester, kære kommunalbestyrelse. Sidste år brugte Hørsholm Kommune et angiveligt større beløb på at få udarbejdet rapporten ’Det er konge at vokse op i Hørsholm’. En markedsføringsstrategi lavet med henblik på tiltrækning af ressourcestærke børnefamilier fra københavnsområdet til Hørsholm Kommune.

Som det forstås af strategien, er det ’konge’ at vokse op i Hørsholm, og de to egenskaber ved vores kommune, som skønnes af at have ’størst bosætningspotentiale’ er ifølge den 50 sider lange rapport:

1. ”Danmarks bedste skoler – målt på faglighed og trivsel”

2. ”Ligger midt i naturen. Direkte adgang til unikke, rekreative naturområder med skov, kyst, hav og egen havn”.

Så nu, hvor I har indledt et voldsomt angreb på en af Hørsholms attraktive skoler, en skole med absolut ’bosætningspotentiale', Hørsholm Lilleskole, og dermed ryster rammerne for mere end 150 Hørsholmfamiliers hverdag, hvordan mener I så, at dette harmonerer med kommunens markedsføringsstrategi rettet mod de ressourcestærke børnefamilier inde i København?

Når I har lagt beton ud over Skoven på Nattergaleengen og projektbyggeriet står klar, så har i 100% sikkert opnået et mindre attraktivt skoleudbud i Hørsholm Kommune, og I har mindst lige så sikkert sikret mindre ’adgang til unikke rekreative naturområder’ i Hørsholm Kommune.

DEBAT: Absurd at påstå, kommunen fjerner beviser

For ikke at tale om den dårlige omtale, kommunen får ud af den her sag. Hvorfor igangsætter kommunalbestyrelsen, med Morten Slotved i spidsen, en byggesag, der i bedste fald vil tiltrække 20 af de førnævnte børnefamilier, når man samtidig ødelægger rammerne for 150 af byens allerede etablerede børnefamilier? Og hvorfor foretrækker kommunalbestyrelsen at ligge i retssag mod hundredvis af egne borgere, frem for at søge det oplagte kompromis?

DEBAT: Helt hen i skoven at rydde skoven

Publiceret 12 November 2018 14:00