Der var fuldt hus til byrådsmødet den 18. december sidste år, da Hannebjerg-lokalplanen blev vedtaget med et snævert flertal. Foto: Fred Jacobsen

Der var fuldt hus til byrådsmødet den 18. december sidste år, da Hannebjerg-lokalplanen blev vedtaget med et snævert flertal. Foto: Fred Jacobsen

DEBAT: Hvem har mon bedt om at skoven ved Hannebjerg skulle ryddes?

Af Jacob Schougaard, Mellemvang 15, Hørsholm:

Torsdag d. 18. oktober var jeg til stede på Hannebjerg. Jeg kunne konstatere, at der foregik en temmelig hårdhændet behandling af det omstridte område, som også kaldes 'Skoven' eller æbleplantagen. Det var to folk fra kommunens materielgård, der var i gang, og dem spurgte jeg, hvad de var i gang med, og hvem der havde bedt dem om at udføre det stykke arbejde.

Svaret lød, at de var blevet bedt om at rydde området, så der var fri adgang ned til skoven. Opgaven var stillet af lederen af materielgården.

DEBAT: Helt hen i skoven at rydde 'Skoven'

Den hæk, som tidligere tydeligt adskilte det gamle plejehjem fra den del, Lilleskolen har brugt som skovlegeplads i mange år, var blevet beskåret i jordhøjde. Derudover var et tæt buskads, mange træer og huler bygget af børn fra Lilleskolen fjernet.

Jeg er derfor ikke i tvivl om, at hensigten med det udførte arbejde i området, aldrig har været vedligholdelse. Det har ellers været bl.a. Ole Stillings (direktør for ejendoms- og byudvikling, red.) påstand. Mit umiddelbare skøn er at kommunens folk var fagfolk, og det er mig en gåde, at de skulle vælge at fjerne en hæk, hvis de var blevet bedt om at vedligeholde den. Det hænger ganske enkelt ikke sammen.

DEBAT: Absurd at påstå, kommunen fjerner beviser

Det giver heller ikke mening, at lederen af materielgården pludselig af sig selv skulle finde på at bede sine folk om at fjerne en hæk i et område. han skulle sørge for vedligeholdelsen af.

Der er med andre ord intet der peger på at folkene fra materielgården selv har fundet på at rydde skoven. Ordren må være kommet et andet sted fra, og den har ikke kun lydt på vedligeholdelse. Det er svært at forestille sig, at Ole stilling ikke har haft kendskab til dette.

Et andet forhold, jeg synes er stærkt kritisabelt, er, at en ledende medarbejder på materielgården, som kun har været ansat kort tid, er blevet orienteret om at kommunen skulle have foretaget vedligeholdelse af skoven i 40 år. Det er ganske enkelt ikke korrekt.

Området fremstod vildt, da jeg selv var elev på skolen, og ligeså da jeg siden fik arbejde i skolens SFO. Her måtte jeg, og skolens øvrige ansatte, selv sørge for at det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt for børnene at færdes i skoven.

Vi stod selv for vedligeholdelsen; der kom nemlig aldrig andre end os.

Jeg kan godt se, at man kan have interesse i at påstå, at man har vedligeholdt området. Men i mine øjne kan det i bedste fald betragtes som ønsketænkning. Jeg har nemlig aldrig set kommunens folk nede i skoven. Ikke før d. 18. oktober 2018.

Publiceret 12 November 2018 13:00