Hvad er en kommune, der ikke værdsætter at have et sådant tilbud til sine børneborgere?, spørger Jens Peter Heide i et indlæg. Foto: Morten Timm

Hvad er en kommune, der ikke værdsætter at have et sådant tilbud til sine børneborgere?, spørger Jens Peter Heide i et indlæg. Foto: Morten Timm

DEBAT: Forfærdelse over rydning af skovlegeplads uden varsel - sender os et ubehageligt signal

Af Jens Peter Heide, Rungsted Strandvej 14, Vedbæk:

Vi er forfærdede over, at den skønne rolige skovlegeplads ’Skoven’, brugt gennem årtier af Hørsholm Lille Skolens og områdets børn, uden varsel bliver byggemodnet og fuldstændig ødelagt af en kommunalbestyrelse, der har solgt skovstykket til en investeringsfond.

Skoven har skabt en enestående ramme for leg, fantasi og udvikling for så mange børn fra skolen og fra området omkring Højskolevej.

Skolens dygtige lærere og pædagoger inddrager naturen i undervisningen uge efter uge, og blandt andet i kraft af skovområdet lader det sig gøre. Men vi er mest af alt forfærdede over, at kommunalbestyrelsen er så uinteresserede i at passe på vores skole, og med denne uvarslede rydning klart sender et signal om at vores skole ikke kan regne med opbakning, end ikke dialog fra kommunalbestyrelsen.

Hørsholm Lille Skole er en veldrevet og velfungerende skole med masser af byde på. Her trives ansatte, børn og forældre og skaber et læringsmiljø, som kommunen burde være stolt af og profilere sig på.

Hvorfor ses Lille Skolen ikke som en kæmpe styrke for skoleudbuddet i kommunen?

Man bebygger en bynær skovlegeplads med ejerboliger helt ud til sidste kvadratmeter af det mulige. Hvorfor ikke bevare den lille grønne plet som et grønt område i tilknytning til attraktive ejerboliger, og som et naturligt og værdsat skel mellem skolen og den nye bebyggelse?

Som vi har vidst længe er dette netop muligt, hvis man i kommunalbestyrelsen havde ønsket det. Og ville det ikke netop være den kloge investering i byens udvikling?

Lige præcis de nære grønne åndehuller er, hvad vi skal værne om og bevare for fremtiden, og der vil absolut være et større ’bosætningspotentiale’ i huse, der grænser op til fællesskabets park end til en larmende skolegård.

Et ønske om at kunne tiltrække 20 familier til byen med de nye huse hænger jo ikke sammen med, at man samtidig bekæmper op mod 150 familiers værdsatte ramme for deres børns skoleliv. Hørsholm Lille Skole er en fantastisk skole med nogle fantastiske og historiske omgivelser.

Hvad er en kommune, der ikke værdsætter at have et sådant tilbud til sine børneborgere?

Læs også: DEBAT: Er det 'konge' at vokse op i Hørsholm?

Læs også: DEBAT: Hvem har mon bedt om at skoven ved Hannebjerg skulle ryddes?

Publiceret 15 November 2018 17:00