Preben Carøe, Hørsholm, bryder sig ikke om debattonen mellem medlemmer i Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Preben Carøe, Hørsholm, bryder sig ikke om debattonen mellem medlemmer i Hørsholm Kommunalbestyrelse.

DEBAT: Byrådsmøder er forbudt for børn

Af Preben Carøe, Ringvej 24, Hørsholm:

Hvorfor nu det? Jo, fordi vi jo ved vort eksempel og opdragelse lærer vore børn at tale ordentlig til andre og respektere hinandens forskellighed og holdninger, så vi ikke ender i mobning.

For at understrege alvoren i dette og konsekvensen for dem, det går ud over, har vores kronprinsesse personligt lagt meget arbejde i hele dette problemområde. Desto mere beklageligt er det derfor også, at man som borger i Hørsholm oplever en meget uforsonlig tone og dialog under de offentlige kommunalbestyrelses møder, hvilket til tider - og i børns øjne - kunne sidestilles med mobning, selvom det er en sjældent brugt term i voksenverdenen.

Jeg ville forvente, at personer, der er valgt til et meget betydningsfuldt virke, også går forrest, når det kommer til at være rollemodeller. Nu har jeg siddet ind på to kommunalbestyrelsesmøder i Hørsholm, og jeg er chokeret over den uforsonlige og til tider fjendtlig tone der hersker, tilsat angreb på enkeltpersoner.

Når dette tillige tilsættes nedladende og sarkastiske bemærkninger, kan det afspore ethvert seriøst indlæg og diskussion.

"Der er en årsag til, at man har en mund og to ører", men det gælder ikke for antallet af indlæg og især længden af disse, herunder indstuderede lange og manuducerende indlæg, som kun er til glæde for indlægsholderen selv.

Hvorfor skal så mange fra det samme parti ytre sig om det samme gang på gang. Er det fordi, der er tilskuere?

Hvordan dette uforsonlige KB-klima er opstået ved jeg ikke, men det kan jo være at det er kommet snigende og blevet en omgangsform, som man ikke tænker over. Problemet er bare at det set fra tilskuerpladserne ikke ser godt ud - og perception er jo altafgørende. Nu er der nogle, der vil påstå, at sådan er politik, men i min verden er tingene, hvad vi mennesker gør dem til.

Hvornår beslutter I at gøre tingene anderledes og gå efter bolden i stedet for kvinden eller manden?

Læs også: DEBAT: Sprogbrugen er helt ude i hampen

Publiceret 22 November 2018 15:30