Jørgen Gad Andresen. Privatfoto

Jørgen Gad Andresen. Privatfoto

DEBAT: Hvor svært kan det være, Gruelund

Af Jørgen Gad Andresen, Ådalsparkvej 39, Hørsholm:

Jeg havde forinden kommunalbestyrelsesmødet (mandag 26. november, red.) stillet Thorkild Gruelund nogle spørgsmål omkring hans ageren i kommunalbestyrelsen i 2003, herunder Thorkild Gruelunds ”gave” til Bente Juncker samt Thorkild Gruelunds billige køb af ejendommen beliggende Hovedgaden 29, 2970 Hørsholm, samme år! Gruelund havde svaret mig i UB (Ugebladet, red.), bare ikke på mine spørgsmål, men at han betragtede det som et fyldestgørende svar:

At hans og fruens køb af ejendommen i 2003, således var godkendt af Lars Løkkes ministerium / Indenrigsministeriet ved købet i 2003.

At Thorkild Gruelund altid havde været og er, bedste venner med den siddende borgmester, således også Morten Slotved.

Mine spørgsmål i UB var imidlertid, om Thorkild Gruelund ud over den ordinære (lave) købesum særskilt havde betalt for den påståede vejret. Det forekom undertegnede, at vejretten vederlagsfrit var lyst på ejendommen et par dage efter skødet. Altså at Thorkild Gruelund havde modtaget vejretten gratis.

I betragtning af kendsgerningen, at Thorkild Gruelund gennem årene er nævnt i forbindelse med mange uheldige omstændigheder; lukning af ungdomsskolen, mistanke om svindel i Lions, et billigt rækkehus til borgmester Thorndal ekshustru, et af mange kritiseret billigt køb af ejendom i gågaden samt en gratis, men i flg. Thorkild Gruelund særdeles værdifuld vejret til ejendommen, så foreslog jeg ganske enkelt hr. Gruelund, således af hensyn til sit gode renomme, at oplyse borgerne (og dokumentere det), hvor meget hr. Gruelund havde betalt for vejretten. Hvor svært kan det være?

Hr. Gruelund fastholdt i stedet i sit svar, at Lars Løkkes ministerium havde godkendt handlen, samt at han var gode venner med alle borgmestre i sin KB tid. KL understreger i 2018, at det er noget rod, at begge myndigheder er på samme side af bordet. Det kan meget vel være rigtigt, men hvorfor så Indenrigsministeriet ikke det i 2003 ved godkendelsen, hvis samtlige dokumenter var forelagt, herunder vejretten?

Man kan også spørge Thorkild Gruelund på en anden måde: Hvis du har fået vejretten gratis, er du så nogensinde blevet tilbudt penge for vejretten? Hvor længe efter, at du fik den nødvendige vejret, reducerede du størrelsen af Hubertus til ca. en femtedel dog plus gårdhave? Har du behov for vejretten med Hubertus nuværende størrelse?

Publiceret 29 November 2018 13:00