For hver ikke-vestlig familie, der dagligt enten bor eller er en del af området, jo mere vil Ådalsparken udvikle sig til et parallelsamfund i Hørsholm, og det er ikke godt for nogen, mener DFs byrådspolitiker Glen Madsen. Arkivfoto

For hver ikke-vestlig familie, der dagligt enten bor eller er en del af området, jo mere vil Ådalsparken udvikle sig til et parallelsamfund i Hørsholm, og det er ikke godt for nogen, mener DFs byrådspolitiker Glen Madsen. Arkivfoto

DEBAT: Skal Ådalsparken udvikle sig til en ghetto?

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Oftere og oftere møder jeg beboere i Ådalsparken, der siger til mig, at andelen af ikke-vestlige beboere er ved at nå et alarmerende højt niveau. Og mange af disse beboere er nu meget bekymrede ved udsigten til en ny institution primært for ikke-vestlige børn.

Det er en bekymring, vi i Dansk Folkeparti deler til fulde!

Jeg forstår udmærket godt, at vi som mennesker søger andre, vi har noget til fælles med. Krage søger mage, som man siger. Og derfor forstår jeg også godt, at det for en privat udbyder er interessant at placere en børnehave primært til udlændinge i Ådalsparken, men for Ådalsparkens fremtid, er det en umådelig dårlig ide.

For hver ikke-vestlig familie, der dagligt enten bor eller er en del af området, jo mere vil Ådalsparken udvikle sig til et parallelsamfund i Hørsholm, og det er ikke godt for nogen. Hverken for de danske familier, der stadig er tilbage, eller for de ikke-vestlige familier, der allerede bor der, som vil få længere og længere vej til at være en del af vores danske fællesskab.

I Dansk Folkeparti har vi det fint med at private byder sig til og laver kvalificerede alternativer til vores børn, unge, ældre og dem med et plejebehov, hvis de vel at mærke leverer det rigtige produkt og lever op til gældende regler og rammer.

Det giver borgerne et valg og mulighed for at vælge det, der passer allerbedst til dem. Hvis der for nuværende er efterspørgsel på en børnehave til ikke-vestlige børn i Hørsholm, og der er en privat leverandør, uden anmærkninger, der vil levere det efterspurgte produkt, så fred være med det.

Men Dansk Folkeparti stemmer selvfølgelig ikke for, at en sådan børnehave skal ligge i den nordlige del af Hørsholm og under ingen omstændigheder i Ådalsparken.

Publiceret 03 December 2018 09:00