Rungsted private Realskole i arrangerede lockout-løb tilbage i 2013. Arkivfoto

Rungsted private Realskole i arrangerede lockout-løb tilbage i 2013. Arkivfoto

DEBAT: Er der plads til meninger på RpR?

Af Josephine Guldager, tidligere elev på RpR og næstformand for DSU Øresundskysten, Egebakken 9, Hørsholm:

”En skole skabt i frihed, med plads for tankens flugt”. Sådan synges der i RpR’s skolesang.

Det er bare desværre ikke længere i overenstemmelse med virkeligheden. Efter at min gamle samfundsfagslærer, Martin Hvid, blev fyret efter at tale skoleledelsen imod, så kan jeg ikke længere se, hvordan disse ord stemmer overens med skolens handlinger.

Martin Hvid var en dygtig lærer. Han var engageret i sit fag og var god til at give opmærksomhed til de enkelte, få alle med, og udvikle sine elever. Han var efter min mening den bedste lærer, som jeg har haft.

Men på trods af hans faglige kompetencer, så blev han afskediget for at benytte sin ytringsfrihed til at italesætte nogle problemer på skolen.

Jeg mener, at skoleledelsen kraftigt bør genoverveje, hvordan man skaber det bedste miljø for sine lærere. I en tid med lærerflugt og utryghed blandt elever og medarbejdere, så skal man ikke fyre en dygtig lærer for at sige sin mening. Det mener jeg er dybt forkert.

Jeg har svært ved at se mig selv i min gamle skoles værdier. Er der overhovedet plads til forskellige meninger på RpR? Er der stadig plads til frihed, og plads til tankens flugt?

Læs også: DEBAT: Morten Timm, din artikel går ud over eleverne

Læs også: DEBAT: Lad os værne om Danmarks bedste privatskole

Publiceret 04 December 2018 16:30