Jørgen Gad Andresen har søgt aktindsigt om Thorkild Gruelunds hushandeel og vejrets-sag. Arkivfotos

Jørgen Gad Andresen har søgt aktindsigt om Thorkild Gruelunds hushandeel og vejrets-sag. Arkivfotos

DEBAT: Værsgo' Gruelund - her er beviset

Af Jørgen Gad Andresen, Ådalsparkvej 39, Hørsholm:

Både internettet og aktindsigt er opfundet og kommet for at blive. Begge dele bør vi nok alle, inklusive politikere, se i øjnene.

Jeg spurgte tidligere viceborgmester Thorkild Gruelund i Ugebladet, hvorfor han dog ikke bare dokumenterede, hvor meget han betalte for omtalte vejret i 2002. Hr. Gruelund svarede mig, at han var særdeles gode venner med samtlige de borgmestre, han havde tjent i sin kommunalbestyrelses tid. Samt at hans og fruens køb af ejendommen Hovedgaden 29 inklusiv vejret var godkendt af Lars Løkke og Indenrigsministeriet i 2002/2003.

Vennestatus med diverse borgmestre, vil jeg undlade at kommentere, men jeg er enig i, at Thorkild Gruelund så ud til at have et rigtigt godt forhold til sin velynder Uffe Thorndal. Med hensyn til den af Thorkild Gruelund påståede godkendelse fra ministeriet, som jeg har fået aktindsigt i, er den mere end svær at genkende? I hvert fald som en godkendelse.

Ministeriet har i stedet fastslået, således at Thorkild Gruelund og daværende morgmestersekretariat, ved Uffe Thorndals håndtering af sagen, er særdeles kritisabel. Det var ministeriet helt enig med Tilsynet i.

Da borgmesteren imidlertid havde afvist to højere bud på ejendommen, henholdsvis 500.000 kr. og 1.000.000 kr. højere, i løbet af samme måned, så mente ministeriet imidlertid, at kommunen/borgmesteren selv havde afskåret sig muligheden for den højere pris, der var budt fra anden side?

Da så Thorkild Gruelund og frue heldigvis havde fået ejendommen til en million kroner mindre, så fik hr. Gruelund og fruen heldigvis vejret/facade-ret, ganske gratis oven i handlen?

Vejretten er ikke godkendt af ministeriet. Og ikke omtalt heller af ministeriet.Vi taler altså om den vejret, som Thorkild Gruelund i dag forlanger mere end 50 øre for.

Thorkild Gruelund mente ikke, jeg kunne bevise dette, men det kunne jeg så. Det ligner en tak for hjælpen i min optik, hr. Uffe Thorndals ekshustru og et række hus. Det kan jeg dog ikke bevise.

Publiceret 07 December 2018 08:00