Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm, anser det for en umådelig dårlig ide at sige ja til en ny daginstitution i Ådalsparken, der har en 'international profil', som det så fint er formuleret. Arkivfoto

Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm, anser det for en umådelig dårlig ide at sige ja til en ny daginstitution i Ådalsparken, der har en 'international profil', som det så fint er formuleret. Arkivfoto

DEBAT: Du mener ét og vil stemme noget andet, Niels

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Kære Niels.

Du ved, at du er min absolut favorit socialdemokrat i kommunalbestyrelsen, og jeg har deraf med interesse læst din replik til mit læserbrev: ”Skal Ådalsparken udvikle sig til en ghetto”, hvori du kundgør, at være enig i Dansk Folkepartis bekymring i forhold til placeringen af den nye daginstitution i Ådalsparken, samtidig med at du også beskriver min ambition om at lade min stemmeafgivelse følge min overbevisning som værende en krænkelse af retssikkerheden, forskelsbehandling og imod kommunens egne regler.

Ærligt, så begriber jeg ikke den tendens, der er blandt mange politikere, hvor de i stedet for at stå inde for deres holdninger, gemmer sig bag embedsværket. Stå dog klart frem med dine meninger i stedet for, kære Niels.

Jeg står helt og holdent ved, at jeg anser det for en umådelig dårlig ide at sige ja til en ny daginstitution i Ådalsparken, der har en 'international profil', som det så fint er formuleret.

Faren for, at resultatet bliver en børnehave mestendels eller udelukkende for indvandrerbørn, er simpelthen for stor, og jeg har ikke i sinde at gentage de fejl, der er begået i et hav af S-ledede kommuner i de sidste fire årtier. Det er meget lettere at forhindre et fuldblods parallelsamfund, inden det er en realitet, end det er, når det er blevet til virkelighed.

Læs også: DEBAT: Lad ikke hånt om retssikkerheden

Det er helt korrekt, at vi ikke kan forhindre en privat institution, der overholder de krav, der er på området. Det skal vi heller ikke, for private udbydere er mere end velkommen, men vi skal selvfølgelig kunne vurdere om placeringen er den rigtige?

Kommunalbestyrelsen tager ofte beslutning i forhold til placering/tilblivelse af forretninger, bebyggelser med videre, hvor det altså er fuldt ud lovligt at forskelsbehandle ud fra individuelle kriterier, så selvfølgelig både kan og skal vi som repræsentanter for borgerne italesætte og stå til regnskab for, om vi synes dette er en god ide eller ej?

Det er altså ikke hugget i sten, at der partout skal være en indvandrerbørnehave (mere) i Ådalsparken. Reglerne er lavet af politikere og kan derfor selvfølgelig også ændres af politikere.

En privat daginstitution, der lever op til de gældende krav, er for DFs vedkommende meget velkommen i kommunen, men med den beskrevne målgruppe, skal det ikke være i Ådalsparken eller der omkring. DF og S bør stå sammen her og stemme ja til initiativet og nej til placeringen.

Læs også: DEBAT: Nej, Ådalsparken skal ikke udvikle sig til en ghetto

Publiceret 14 December 2018 16:00

SENESTE TV