Alternativet folketingsmedlem Pernille Schnoor ved Sjælsmark Kaserne. Arkivfoto

Alternativet folketingsmedlem Pernille Schnoor ved Sjælsmark Kaserne. Arkivfoto

DEBAT: Det er børn vi taler om

Af Pernille Schnoor (Alt), Hørsholm, medlem af Folketinget for Alternativet:

Det her er så svært at forstå: At små børn kan leve i ensomhed på Sjælsmark med vilkår der begrænser deres muligheder for naturlig udvikling. Det tillader vi i Danmark?

“Uro, ensomhed og uoverskuelighed.” Sådan beskriver Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, børnenes hverdag på udrejsecenteret Sjælsmark (Politiken 20/12-18).

På baggrund af en række uanmeldte besøg på Sjælsmark konkluderer ombudsmanden i en ny redegørelse, at forholdene "vanskeliggør børnenes opvækst og begrænser deres muligheder for naturlig udvikling og livsudfoldelse".

Læs også: DEBAT: Borgmesteren har 51 grunde til at lukke Udrejsecenter Sjælsmark

Hørsholm Kommune har modtaget 51 underretninger om bekymringer for børnenes trivsel og udvikling.

Men på trods af Folketingets ombudsmands kritik af børnenes forhold siger DFs Martin Henriksen: "Vi skal ikke begynde at forbedre de forhold, når vi ved, at det med stor sandsynlighed vil have den konsekvens, at det så bliver endnu sværere at få folk sendt hjem, og at Danmark kommer til at fremstå som et land, hvor det vil være mere attraktivt at opholde sig, selv om man har fået afslag på opholdstilladelse".

Vi skal ikke forbedre forholdene?

Det er børn vi taler om. Børn der opholder sig i Danmark. Så trist.

Derfor stiller Alternativet sammen med SF, Enhedslisten og Radikale er beslutningsforslag om at børnefamilier skal bo udenfor Sjælsmark. Vi kan simpelthen ikke være andet bekendt.

Publiceret 21 December 2018 15:00

SENESTE TV