En tidligere lærer på Rungsted private Realskole sender hilsen til skolens forældre. Arkivfoto

En tidligere lærer på Rungsted private Realskole sender hilsen til skolens forældre. Arkivfoto

DEBAT: Skolebestyrelse og ny skoleleder er uegnet til deres opgaver

Af Niels Jørgen Fries Nielsen, Blomsterhaven 38, Taulov, Fredericia:

Det er meget trist at høre om problemerne på Rungsted private Realskole, hvor jeg var lærer fra 1993-2000 - det bedste sted jeg har været ansat.

Dengang var Kurt Hougesen skoleleder - og den jydske sindighed kunne Realskolen nok godt bruge igen.

Siden jeg forlod skolen fungerede jeg som bestyrelsesformand i otte år for en efterskole, som også var i stor krise. Og krisen blev løst med åbenhed og ærlighed overfor skolens personale og skolekreds. Dette er absolut den eneste vej at gå for at få en skole til at fungere optimalt.

Meget tyder på at såvel bestyrelse som den nye skoleleder er uegnet til deres opgaver, men selvfølgelig kan en skole godt klare lærerafgang og udskiftninger, men lukkethed og en form for dikatorisk ledelelsesstil er i længden meget skadeligt for en skole - børnene skal jo netop gerne lære om det danske demokratiske samfund og lære at fremsætte meninger og forsvare dem i en meningsfuld sammenhæng - det signal udsendes i hvert fald ikke.

Jeg kan kun opfordre et flertal af skolens forældre til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling og så få taget en helt åben diskussion - og er man ikke villig til det, så at vælge en helt ny bestyrelse og skoleleder.

Jeg ønsker skolen al vel i fremtiden.

Publiceret 02 January 2019 16:00