Glen Madsen (DF), medlem af kommunalbestyrelsen.

Glen Madsen (DF), medlem af kommunalbestyrelsen. Arkivfoto: Fred Jacobsen

DEBAT: En analyse for analysens eller læsernes skyld?

Af Glen Madsen (DF) kommunalbestyrelsesmedlem og folketingskandidat i Nordsjælland:

Egentlig havde jeg besluttet mig for at lade redaktørens ”analyse” af den politiske situation gå ubemærket hen, da jeg faktisk er fortaler for, at der kommer langt mere fokus på den politik, der føres i Hørsholm, og derfor også hilser en mere levende og observant lokalpresse velkommen.

Når jeg så alligevel har valgt at sætte mig til tasterne, så er det på grund af den måde, de forskellige kommunalbestyrelsesmedlemmer tilskrives værdiladede ord og vinkler, og derved fremstår mere eller mindre sympatiske for læseren. Det synes jeg, at pressen, hvis den ønsker at blive opfattet neutral og objektiv, skal holde sig for god til.

Thorkild Gruelund (K) (endnu tror jeg nok) udstilles som udspekuleret, fordi han øjensynligt ikke ønskede at gå jul og nytår i møde, uden at offentligheden kendte til bruddet med den Konservative partigruppe. Kunne det tænkes, at Thorkild har været så berørt af situationen, at han bare gerne ville have det ud i offentligheden og derved muligheden for at tale om det?

Ann Lindhardt (V), Jakob Nybo (LA) og jeg selv har jævnfør analysen øjensynligt alene haft som mål at køre en kile ind mellem konstitueringspartierne fra Konservative, Socialdemokratiet og Radikale. Vi er altså kun gået ind i lokalpolitikken for at genere magtens trekløver og uden politiske ambitioner, må man forstå.

Jakob Nybo og jeg har fra nu af kun mulighed for at råbe højt eller mærkeligt op, imens Charlotte Kirchheiner (K) og Maj Allin Thorup (K) er unge løvinder… Niels Lundshøj (S) blev syg og er derfor en vinder, hvorimod Kristin Arendt (K), der har måtte fokusere på sit almindelige arbejde et stykke tid, udlægges som taber.

Politiske analyser er meget velkomne, hvis de så også handler om politik. Og det ville være så umådelig rart og udviklende for vores kommunalpolitiske styre, hvis lokalpressen gik langt mere i dybden og var kritiske på substans i stedet for at levere artikler, der lige så godt kunne være begået af et bestyrelsesmedlem i borgmesterens vælgerforening.

Herfra skal afslutningsvis lyde et godt nytår til alle hørsholmere, ansatte i kommunen, den resterende kommunalbestyrelse og Ugebladets journalister ikke mindst. Jeg glæder mig til et forrygende 2019 i kamp for et endnu bedre Hørsholm.

Publiceret 04 January 2019 06:00

SENESTE TV