Jørgen Eirfeldt er formand for Venstre i Hørsholm.

Jørgen Eirfeldt er formand for Venstre i Hørsholm. Arkivfoto

DEBAT: Venstre samarbejder bredt

Af Jørgen Eirfeldt, formand for Venstre i Hørsholm:

Vedrørende redaktørens analyse: Venstre rykker ind i maskinrummet og isolerer oppositionen.

Kære Fred

Tak for din udmærkede analyse af det politiske billede i Hørsholm, hvor du i dine antagelser kommer langt omkring. Hvad der rører sig hos de konservative, skal jeg ikke kommentere, det vil jeg overlade til de konservative.

Men når det vedrører Venstres ageren er det nødvendigt at nuancere og præcisere nogle af dine påstande. Jeg mener, at man som politisk parti sagtens kan være ”i maskinrummet”, som du kalder det, og samtidig være i konstruktiv opposition. Det må i sagens natur helt bero på hvilket emne, der er tale om, og det er ikke korrekt at give indtryk af, at de såkaldte nyvalgte Venstre-politikere fuldstændig uden sammenhæng med partiets linje ihærdigt forfølger enkelte sagsområder.

Læs Glen Madsens indlæg om analysen HER

At Ann Lindhardt m.fl. eksempelvis har fulgt op på forholdene omkring Trommen og driften af biografen, har hun et tydeligt mandat til, jævnfør den lokale Venstre ledelse, og KB-gruppens nytårshilsen understreger jo i øvrigt samme pointe.

Jeg mener, at man som politisk parti sagtens kan være ”i maskinrummet”, som du kalder det, og samtidig være i konstruktiv opposition

Vi mener altså, at det har været rigtigt at forfølge sagen, hvor noget tyder på at indtægter og udgifter måske ikke i alle tilfælde har været relateret til den egentlige biografdrift. Samtidig mener vi, at det er tydeligt for enhver, at biografen ikke er blevet den publikumssucces, som var forventet. Derfor må det smukke kulturhus kunne bruges bedre og til glæde for flere borgere.

Du nævner, at Venstre er rykket ind i maskinrummet, og her tænker du vel på budgetforliget som Venstre er en del af. Der er jo – som ordet siger – tale om et forlig, så når Venstre stemmer for budgettet, er det fordi vi har opnået enighed om klare mærkesager for Venstre. Men dette betyder ikke, at vi ikke stadigvæk har et fremragende samarbejde med vores konstitueringspartier, selvom de valgte at stå udenfor.

Så jeg har svært ved at se at Venstre isolerer oppositionen, men naturligvis vil der være områder, hvor vi ikke alle er enige – det er også derfor, at vi er tre suveræne partier. I politik er det vigtigt at kunne samarbejde til alle sider. Det kan vi i Venstre.

Og med disse linjer ønskes redaktionen et rigtigt godt nytår.

Publiceret 06 January 2019 08:00

SENESTE TV