Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm. Pressefoto

Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm. Pressefoto

DEBAT: Bravo Morten og Marcus - det her er anstændighed!

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsesmedlem og folketingskandidat i Nordsjælland:

Kære Morten Bast Hall (K) og Marcus Guldager (S). Jeg har læst jeres nytårshilsen, og jeg vil gerne svare jer med et lille bravo!

I slår på tromme for mere anstændighed i kommunalbestyrelsens arbejde samt i den politiske debat. Det er sød musik i mine ører. Hidtil har jeg været meget alene i kampen, men I skal da være så velkommen på anstændighedens side, hvis I altså mener det oprigtigt?

For mig handler anstændighed primært om at være ærlig. Især overfor borgerne, men egentlig også overfor sine politiske modstandere. Anstændighed handler om gennemsigtighed i den politiske beslutningsproces. At man er ordholdende. At man er åben omkring den politik, man fører, samt at man står ved og tager ansvar for sine handlinger og beslutninger.

Læs også: Nytårsønske fra byrådets ungdom: Drop mudderkast og fokuser på politik

Eksempler herpå kunne være, hvis man mener, at Ulvemosehuset skal jævnes med jorden, eller hvis man mener, at det er bedre at spare på områder, der direkte påvirker vores børn og ældre, end på dyre advokater og politiske spinkurser, at man står ved det og tør melde det klart ud til borgerne. Putter man, som folkevalgt, med sine holdninger, så er det i min optik uanstændigt.

Anstændighed er også respekt for demokratiet, hvor alle kan komme til orde og ytre sig, og hvor et konstitueret mindretal ikke bliver mødt med kommentarer som: ”Det behøver vi ikke debattere, fordi vi jo har vores flertal”.

Anstændighed også, at man afholder sig fra Pinocchio-forklaringer på de sociale medier, hvor man bevidst vildleder borgerne på konkrete spørgsmål om et partis stillingtagen i en sag.

Et større fokus på politik efterspørger I også…

Det er jeg også i den grad meget fortaler for. Hvilket også var årsagen til min kritik af budgetprocessen, der desværre helt og holdent var blottet for politik og visioner.

Politik handler om mål og ambitioner på borgernes vegne. Det handler om at udvikle Hørsholm til en endnu bedre by i fremtiden.

Politik handler ikke om at lade som om man lytter til borgerne. Ligesom det heller ikke handler om at give kommunalbestyrelsesmedlemmerne mundkurv på, som borgmesteren gjorde omkring den famøse hensigtserklæring i valgkampen, og som Socialdemokratiet, via deres initiativret, foreslog skulle være standard, når der var rejst en intern undersøgelse i kommunen. Endda kombineret med at kommunalbestyrelsesmedlemmer i situationen heller ikke måtte stille nogen former for spørgsmål. Den form for 'totalitær politik' vil jeg kæmpe bravt og højlydt imod til hver en tid.

Lad os få mere politik og langt mere anstændighed i Kommunalbestyrelsen. Det trænger vi til.

Spørgsmålet, der står tilbage er så, om I to unge herrer vil være med til det, når det kommer til stykket?

Personligt tvivler jeg, da I begge for længst har lært, hvor fantastisk det er at sidde uimodsagt på magten, men jeg vil for nu lade tvivlen komme jer til gode.

Publiceret 08 January 2019 14:30

SENESTE TV