Svend Erik Christiansen (S), formand for sundhedsudvalget.

Svend Erik Christiansen (S), formand for sundhedsudvalget. Foto: Lars Dalby

DEBAT: Vi er enige om mindst mulig brugerbetaling på midlertidige pladser

Af Svend Erik Chrisiansen (S), formand for sundhedsudvalget:

I et debatindlæg i Ugebladet skriver Anne Ehrenrich den 3. januar 2019, at hun på Venstres vegne rejste debatten, om at der ikke skal opkræves betaling for forplejning m.v. på midlertidige pladser på Louiselund i forbindelse med genoptræning. Baggrunden var et notat fra kammeradvokaten om sagen.

Venstre forsøger at tage patent på denne sag. Men det er nok at tage munden lige lovligt fuld. Jeg opfatter det sådan, at alle partier i kommunalbestyrelsen er enige om, at det er godt, hvis vi kan fjerne mest mulig brugerbetaling på akutte midlertidige pladser.

Det er ikke første gang denne sag drøftes. Den blev faktisk drøftet på sundhedsudvalgets seneste møde, hvor både Venstre, Socialdemokratiet og Konservative er repræsenteret. Her drøftede Sundhedsudvalget, at vi bliver nødt til at afvente en ny bekendtgørelse fra ministeriet om spørgsmålet. Det er trods alt ministeriet, der skal stå inde for den officielle tolkning af lovbestemmelserne. Bekendtgørelsen forventes omkring 1. februar. Kommunalbestyrelsen nåede frem til samme opfattelse som Sundhedsudvalget.

Publiceret 11 January 2019 13:00