Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm

Glen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm Pressefoto

DEBAT: Klar besked til borgerne og den rigtige prioritering, tak

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen og folketingskandidat i Nordsjælland:

Hørsholm Kommune skal i en anden retning end den hidtidige, og det skal være nu. Som det formentlig allerede er de fleste Hørsholmborgere bekendt, så står kommunen i en så alvorlig økonomisk situation, at det er nødvendigt at iværksætte en genopretningsplan, hvor der formentlig skal spares yderligere og markant på både børne, skole- og ældreområdet for at undgå at komme under Økonomi- og Indenrigsministeriets administration.

Det er selvsagt en meget alvorlig situation, og det er i realiteten helt uhørt, at det overhovedet kan forekomme i en kommune som Hørsholm, der har så mange ressourcestærke borgere og en konservativ borgmester, der burde have styr på situationen.

Det er åbenlyst for de fleste, at der under den nuværende konstituering har været meget at påtale og meget ansvar at stille. Det vil vælgerne forhåbentlig gøre, når der er kommunalvalg næste gang. Men indtil da er det afgørende, at flertallet i kommunalbestyrelsen tager skeen i den anden hånd og giver borgerne klar besked.

Hørsholm Kommune kommer ikke ud af hængedyndet med mere af det samme. Et skridt frem og to tilbage er samlet set et skridt i den forkerte retning. Jeg har slået på tromme for, at de politiske partier tør melde tingene klart ud. Den opfordring vil jeg endnu en gang komme med til alle partierne i kommunalbestyrelsen og selvfølgelig især til borgmesteren. Glem for et øjeblik, det I lærte på retorikkurset sidste år og prøv en ny disciplin, der hedder: KLAR TALE TIL BORGERNE!

Fortæl klart og tydeligt, hvor alvorlig situationen er. At genopretningsplanen ikke kan stå alene. At det kommer til at tage år at rette situationen permanent.

Fortæl at livremmen må spændes ind. At det lange lys må på. At der ikke bliver nogen snuptagsløsning. Fortæl, at der fra nu af, alene vil være fokus på kerneopgaven. At byudviklingen herfra gribes anstændigt an fra start af, så vi kan spare de mange meget dyre advokatregninger væk.

Det er tankevækkende, at den hestekur kommunen nu skal igennem formentlig ikke havde været nødvendig, hvis eksempelvis salget af Hannebjerg-grunden havde været grebet anstændigt an fra start af. I det tilfælde havde kommunen nemlig haft den budgetterede salgsindtægt og de omsiggribende meget dyre advokatomkostninger i kommunekassen nu.

Publiceret 21 January 2019 17:00