Maj Allin Thorup (K), byrådsmedlem i Hørsholm.

Maj Allin Thorup (K), byrådsmedlem i Hørsholm. Arkivfoto

DEBAT: Kortere skoledage - også for de ældre elever

Af Maj Allin Thorup (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Med den nye aftale om folkeskolen, kan de mindste elever se frem til en kortere skoledag, og det er tiltrængt. Men vi bør også forkorte skoledagen for de ældre elever, og det lægger aftalen heldigvis også op til.

Det er ikke lykkedes at indføre centrale elementer af reformen fra 2014, og her i 2019 står det klart, at de lange skoledage gør mere skidt end godt for langt de fleste elever og klasser.

Spørger man eleverne selv, er otte ud af 10 kede af de lange skoledage, ligesom flere eksperter og skolelærere længe har råbt vagt i gevær og advaret mod den uheldige udvikling med trætte og overstimulerede elever sidst på skoledagen.

Derfor er det rigtig positivt, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre, har forhandlet en aftale på plads, som betyder mere frihed lokalt, en kortere skoleuge, og større faglighed.

Med aftalen forkortes skoledagen for 0.-3. klasse med tre lektioner ugentligt. Personligt havde jeg gerne set, at der var skåret minimum yderligere to lektioner ugentligt, men politik er jo det muliges kunst, og dette er bestemt et skridt i den rigtige retning.

Med aftalen følger også, at vi lokalt får mulighed for at forkorte skoledagen for de ældre elever ved at konvertere en del af den understøttende undervisning til lektioner med flere undervisere. Det skal vi selvfølgelig benytte os af, og derfor har jeg bedt om at få punktet på dagsordenen til det næstkommende møde i Børne- og skoleudvalget.

Publiceret 31 January 2019 07:00