DF'er Glen Madsen (th.) vil gerne have borgmester Morten Slotved (K) til at svare på en række spørgsmål om økonomien.

DF'er Glen Madsen (th.) vil gerne have borgmester Morten Slotved (K) til at svare på en række spørgsmål om økonomien. Arkivfoto

DEBAT: Svesken på disken, hr. borgmester

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Kære Morten Slotved.

Du ved, hvor meget jeg går op i, at vi folkevalgte taler i klart sprog til borgerne, at vi ikke bilder dem noget på ærmet. Du ved også godt, at jeg har været efter dig, fordi jeg ikke altid synes, du mestrer den disciplin super godt…

I dit svar til Jens Hald bibringer du borgerne en opfattelse af, at der ikke var noget alarmerende før november, samt at det først var efter december, du fik endelig vished om et samlet merforbrug i 2018. Borgerne må med andre ord forstå, at situationen ikke kunne være undgået, at du er uden ansvar, men er det nu korrekt?

Det synes jeg, borgerne skal have mulighed for selv at vurdere. Ligesom du selvfølgelig også skal have mulighed for at be- eller afkræfte rigtigheden i nedenstående udsagn, som jeg mener, er essentielle spørgsmål i vurderingen af, om der er et politisk ansvar at stille eller ej?

Jeg kender svarene, men jeg håber, du vil være med på 'legen', så borgerne ved, hvad der er op og ned…

Er det ikke korrekt:

    At reglerne for den kommunale medfinansiering, der er årsag til den største merudgift på 25 mio. kr., blev vedtaget i Folketinget helt tilbage i 2016, og den økonomiske konsekvens deraf naturligvis burde have været indregnet i budgettet allerede for 2018-2021.

    At den forventede salgsindtægt fra Hannebjerg, mod vanlig praksis, blev lagt ind i budgettet flere måneder før den afgørende lokalplan blev vedtaget, samt at den budgetpost har været medvirkende til en urealistisk høj likviditetsprognose?

    At kommunalbestyrelsen allerede i august blev varskoet om et forventet merforbrug på op til 20 mio. kr. i 2018, samt at udgiften ikke blev korrigeret ind i budgettet, og likviditetsprognosen deraf også var urealistisk høj?

    At kommunalbestyrelsen samme tid blev varskoet om et forventet merforbrug i årene 2020-2022 på mellem 24-28 mio. kr., samt at forligspartierne i de år ikke har afsat en eneste krone i den forbindelse?

    Og er det ikke korrekt, at du er både den administrative og politiske leder af Hørsholm Kommune?

På borgernes vegne glæder jeg mig usigeligt til svarene hr. borgmester.

Publiceret 05 February 2019 15:00