Pas nu på med at spare for meget på plejecentret, skriver denne debattør.

Pas nu på med at spare for meget på plejecentret, skriver denne debattør. Arkivfoto

DEBAT: Tænk på vores ældre og demente på Sophielund Plejecenter

Af Irene Andersen, Pilehøjvej 1, Ballerup:

Jeg har til min store overraskelse og også sorg erfaret, at Hørsholm Kommune påtænker en millionbesparelse på Sophielund Plejecenter.

Hørsholm kommune har her opbygget et plejecenter i dejlige og charmerende ydre rammer, og vigtigst af alt: med en dygtig ledelse og et personale, der med stor venlighed, imødekommenhed og omsorg for beboerne har gjort plejecenteret til formentlig et af landets bedste offentligt drevne plejecentre.

Man hører så ofte om dårlige plejehjem rundt om i landet. Det er lykkedes for Hørsholm Kommune at få ændret dette image for så vidt angår Sophielund, der må være et forbillede for alle andre plejehjem/plejecentre.

Hvis det virkelig er rigtigt, at man påtænker denne store besparelse, vil det uvægerligt gå ud over trivslen for de ældre beboere og betyde at den goodwill, der gennem de seneste år er oparbejdet, ”går fløjten” ligesom man kan risikere, at de dygtige og engagerede medarbejdere finder andre ”græsgange”. Så vidt jeg kan forstå, er der stor mangel på dygtige, loyale og pligttro medarbejdere indenfor plejesektoren.

Jeg håber virkelig, at det er mig, der har misforstået det hele, og hvis ikke det er tilfældet så, at de ansvarlige politikere i Hørsholm Kommune kommer på andre tanker.

Publiceret 21 February 2019 07:00