Jakob Nybo (LA) og Ann Lindhardt (V), byrådsmedlemmer i Hørsholm.

Jakob Nybo (LA) og Ann Lindhardt (V), byrådsmedlemmer i Hørsholm. Pressefotos

DEBAT: Skolebøger og varme hænder - fremfor en 500.000 kr kostbar kulturdag

Af Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Sports-, fritid- og kulturudvalget:

Vi skal som politikere kunne finde penge, når der skal spares, og ikke kun kunne finde penge, når de skal bruges. Venstre og LA vil gerne bakke op om det økonomiske råd og forslag, der er kommet fra Fritids- og kulturrådet i Hørsholm, når der skal findes penge.

Hørsholm Kommune befinder sig i en økonomisk alvorlig situation, hvor det er altafgørende, at vi trækker i håndbremsen de steder, hvor det gør mindst ondt. Vi politikere har et ansvar for at passe på de svageste, som i dette tilfælde er vores børn, vores ældre og de handicappede. Vi skal skabe balance og prioritere borgernes skattekroner mest ansvarligt og passe på kommunens økonomi.

Fritids- og kulturrådet i Hørsholm lægger op til, at der kan spares 500.000 kroner på en kostbar kulturdag, og at der i stedet bliver afholdt en 'Foreningernes Dag' i vores smukke Kulturhus Trommen, et arrangement som kunne styres af frivillige foreninger og Kulturhus Trommen. En løsning som kan holdes nede på et minimum af udgift og stadig være et rigtig godt kulturtilbud til vores borgere.

Vi hilser ideen velkommen, da den er I tråd med vores ansvarlige økonomiske politik vi gerne vil lægge for dagen. Det er i vores optik ikke kun ansvarligt men også meget nødvendigt, at vi lytter til vores Fritids- og kulturrådet i Hørsholm, som kommer med en så klar anbefaling. Fritids- og kulturrådet er et høringsråd i Hørsholm, og de repræsentere mange foreninger og oplysningsforbud i kommunen.

Vi ser frem til den politiske drøftelse, og at vi sammen med de andre partier kan finde en fornuftig løsning, der kommer vores borgere bedst tilgode, og vi sammen udviser økonomisk ansvarlighed.

Publiceret 12 March 2019 16:00