Sjælsmark Kaserne.

Sjælsmark Kaserne. Arkivfoto

DEBAT: Luk Sjælsmark

Af Brita Bastogi, Breelteparken 203, Hørsholm:

Det lyder som et eventyr, at det endelig er gået op for lokalpolitikerne, at Sjælsmark er en skamplet, og at de nu vil bede partifællerne derinde på Borgen om at sørge for at fjerne den.

Det ville selvfølgelig have været meget bedre, hvis de i sin tid, havde støttet planerne for et center for uledsagede flygtningebørn, i stedet for at stritte imod med arme og ben.

Tænk, hvis det havde været humanismen, der havde sejret. Tænk, hvis man havde sagt: Vi er en overskudskommune, vi har mange frivillige, der gerne vil hjælpe, så vi tager os godt af disse unge, sørger for de kommer i skole, får en god uddannelse, så de til den tid, hvor de måske kan, eller skal, eller vil vende tilbage, har hjulpet dem godt på vej - og have gode minder om det land, der tog imod dem.

Jeg forestiller mig, at de få ejendomme, der ligger i nærheden af Sjælsmark, og som i den grad var bange for at grundværdien skulle falde med sådanne naboer - i dag fortryder, når de ser hvordan den tidligere kaserne i stedet er lavet om til et center for psykisk tortur.

For det må man vel kalde det, når mennesker, der allerede har været igennem forhold vi knap kan forestille os, nu hver eneste dag skal frygte for hvornår politiet pludselig slæber dem afsted til lufthavnen, til et land, de frygter, eller som ikke vil modtage dem, og derfor er tvunget til, at leve med de daglige rædsler og ydmygelser, som regering og Folketing synes de skal lide under.

Der var engang, hvor man i Danmark havde en holdning, der gik ud på at hjælpe og forbedre forholdene for dem, der havde det dårligst i samfundet - hvad enten det var de dårligst økonomisk stillede, folk, der var kommet i fængsel, eller de flygtninge, der kom til landet.

Nu er den officielle holdning, at vi skal ramme de svageste mest muligt - og det bliver sagt højt og klart af integrationsministeren - uden blusel.

Og så skal vi stadig høre om danske værdier? – Undskyld, er der nogen, der kan forklare mig hvad det er?

Publiceret 14 March 2019 15:00