Privat fortov eller offentlig cykelsti på Christianshusvej, spørger Susanne Schmidt i et debatindlæg.

Privat fortov eller offentlig cykelsti på Christianshusvej, spørger Susanne Schmidt i et debatindlæg. Privatfoto

DEBAT: Bed Nord Partners om at holde nallerne fra vores vej

Af Susanne Schmidt, Christianshusvej 133, Hørsholm:

Nord Partners, som jo er ansat som konsulentfirma for ejeren af Cirkelhusgrunden, er igen ude efter vores private matrikel her på Christianshusvej.

Jeg bed mærke i, at man igen vil forsøge at gennembryde vor støjvold mod Helsingørmotorvejen for at flytte en offentlig cykelsti (rute 102) fra egen matrikel til vores matrikel. Materialet ligger på kommunens hjemmeside.

Hvis vor støjvold bliver gennembrudt på midten vil den blive ubrugelig i det daglige. Volden er 300 meter lang, bliver anvendt som gå-vold for os beboere og legevold for alle børnene - et sikkert sted at opholde sig.

Den projekterede cykelsti er tænkt gå langs vore private hække, som i dag bliver brugt som fortov og legeområde for børn, idet der ikke er fortov i hele vores vejs længde (330 meter). Flere steder er den tilgængelige bredde kun ca. 2 meter.

Cykelstien vil krydse fem udkørsler fra vore beboer parkering med i alt 290 forbigående køretøjer per dag - ofte bliver der kørt stærkt på de offentlige cykelstier både at cyklister og knallerter. Det bliver meget farligt for cyklisterne.

Endvidere er der på vejen et 90 graders sving som ikke er velegnet til at anlægge cykelsti.

I den sidste ende kommer cykelstien ud på Christianshusvej i et T-kryds, hvor der til daglig vil køre ca 2.200 køretøjer til de nye boliger, NGG, gæstebiler og til os selv. Denne del af Christianshusvej er meget smal.

Vi må igen appellere til Miljø- og planlægningsstyrelsen (MPU) om at bede Nord Partners om at holde nallerne fra vores vej.

Ærligt talt virker det tankeløst, at Nord Partners gang på gang skal flytte ting fra egen parcel til en af naboparcellerne.

Publiceret 29 March 2019 14:00