Anne Ehrenreich, byrådsmedlem for Venstre i Hørsholm.

Anne Ehrenreich, byrådsmedlem for Venstre i Hørsholm.

DEBAT: Vi skal ikke nedprioritere rent badevand i Rungsted Syd

Venstre-forslaget om at få løst sag om rent bade badevand inden sommer blev kun støttet af DF og LA. Nu ryger sageb tilbage til Miljø- og planlægningsudvalget, hvor jeg vil kæmpe for løsninger inden badesæsonen, skriver Venstres Anne Ehrenreich

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

På mødet i kommunalbestyrelsen 25. marts havde Venstre sat et forslag på, som sigter på, at kommunen skal prioritere at få løst sagen inden badesæsonen.

Baggrunden var, at kommunen på mødet i Miljø- og planlægningsudvalget 14. marts informerede os om, at man igen i år var nødsaget til at opsætte skilte, hvor man fraråder badning grundet vandkvaliteten.

Man lovede at ville informere os om handleplanen inden badesæsonen. Der fremgik ikke meget om tiltag samt om de gennemførte aktiviteter i perioden 2018-19. Det var baggrunden for, at jeg satte sagen på mødet i kommunalbestyrelsen.

Formålet med forslaget var at sikre, at der arbejdes på en løsning inden badesæsonen, samt at få flere detaljer om, hvad kommunen gør for at sikre netop det.

Det er min opfattelse, at beboerne i området er utålmodige efter, at der findes en løsning og gerne vil kende kommunens konkrete planer for at løse problemet inden badesæsonen.

Desværre blev forslaget kun støttet af Venstre, DF og LA. Derfor blev forslaget sendt tilbage til Miljø- og planlægningsudvalget, hvor jeg vil kæmpe for løsninger inden badesæsonen. Det kan ikke være rigtigt, at rent badevand nedprioriteres af Hørsholm Kommune.

Måske kommunen burde overveje at tilbyde en dusør på 10.000 kroner til dem, som identificerer problemet. Måske de lokale spejdere kan hjælpe os på vej?

Publiceret 06 April 2019 06:00