Andelen af pædagoger i Hørsholms vuggestuer og børnehaver er kun lidt over 40 procent. BUPL anbefaler minimum 80 procent, skriver Ina Skafte i et indlæg.

Andelen af pædagoger i Hørsholms vuggestuer og børnehaver er kun lidt over 40 procent. BUPL anbefaler minimum 80 procent, skriver Ina Skafte i et indlæg. Modelfoto

DEBAT: Hvem passer vores børn i Hørsholm?

Hørsholm Kommune vil så gerne profilere sig som en børnevenlig kommune, der er attraktiv for familier. Måske Børne- og skoleudvalget så skulle prioritere normeringerne i kommunens daginstitutioner, skriver Ina Skafte

Af Ina Skafte, Dalvej 15, Hørsholm:

På Hørsholm Kommunes hjemmeside kan jeg, som tilflytter med to børn, læse at i kommunens daginstitutioner skal børnene "sikres rolige og trygge forhold, hvor de kan lege, lære, udvikle sig, gå på opdagelse, bruge deres fantasi og få omsorg, boltre sig og fordybe sig samt lære af de voksne og hinanden."

Men er det overhovedet muligt under de nuværende normeringer?

I Hørsholm er der fem vuggestuebørn per voksen og knap ti børnehavebørn per voksen. BUPL anbefaler minimum en voksen til henholdsvis tre og seks børn. Der er tale om et minimum - det er altså ikke en anbefaling om den gode normering. Nej, det er bundgrænsen for, hvad der er en anstændig normering.

Er det virkelig den hverdag, vi tilbyder vores børn? Og vores pædagogiske personale?

De løber så stærkt de kan, men måske vi som kommune også skal tænke på, at vi gerne vil blive ved med at kunne tiltrække dygtige og ihærdige medarbejdere i daginstitutionerne?

Andelen af pædagoger i Hørsholms vuggestuer og børnehaver er kun lidt over 40 procent. BUPL anbefaler minimum 80 procent.

Hørsholm Kommune vil så gerne profilere sig som en børnevenlig kommune, der er attraktiv for familier. Måske Børne- og skoleudvalget så skulle prioritere normeringerne i kommunens daginstitutioner - og vores børns trivsel?

Publiceret 10 April 2019 14:30