Sagen om Thorkild Gruelund minder lidt om Hans Engel sagen i miniformat, hvor det hele begyndte at gå i opløsning, lyder Hans Henrik Raiths analyse.

Sagen om Thorkild Gruelund minder lidt om Hans Engel sagen i miniformat, hvor det hele begyndte at gå i opløsning, lyder Hans Henrik Raiths analyse. Foto: Fred Jacobsen

ANALYSE: Slut med at synge ”Skuld gammel venskab rejn forgo” hos Konservative

Hvis Thorkild Gruelund har opbakning på mandagens eksklusionsgeneralforsamling, må partiformanden gå, mener Hans Henrik Raith.

Af Hans Henrik Raith, Sophienbergvej 57, Rungsted Kyst:

Vi har nu i nogle år været vidner til et yderst delikat sagskompleks mellem kommunen, det konservative parti og Thorkild Gruelund. Synspunkterne er mange, og kun få borgere i Hørsholm fatter substansen – endsige meningen - med denne parodiske sag. Som i min optik helt unødigt, af parterne i fællesskab, er blevet kørt af sporet.

I princippet kan vi blot trække på skulderne over forløbet, hvis ikke det var sagen influerer på kommunalbestyrelsen og gør den endnu mere dysfunktionel end den er i forvejen. Desuden har sagen kostet masser af spildte resurser og penge – vores penge.

Parterne må erkende, at “løbet er kørt”. De har slidt hinanden ned til sokkeholderne.

Sidste akt er, at Thorkild Gruelund skal smides på porten med beskyldninger om korruption og magtmisbrug over hovedet. Uanset hvad – det konservative parti, vælgerforeningen og især dens formand, kommunalbestyrelsesgruppen og Thorkild Gruelund står alle tilbage som tabere.

Parterne må erkende, at “løbet er kørt”. De har slidt hinanden ned til sokkeholderne.

Med det forløb vi kender, så er der kun to alternativer. Bakker medlemmerne i vælgerforeningen Thorkild op, må det være udelukket at vælgerforeningen og formanden, Tomas Dyrbye, fortsætter.

Modsat må Thorkild erkende, han er partiløs, hvis afstemningen går ham imod. Og vedblive med sit politiske arbejde. Hvor posten som udvalgsformand fortsat er hans. Med mindre oppositionen vil støtte et konservativt ønske om udskiftning med én, der gerne vil bytte sin formandspost. Det ville i givet fald skabe endnu mere furore.

Lige nu minder det lidt om Hans Engel sagen i miniformat, hvor det hele begyndte at gå i opløsning.

Jeg tror det kommer til at vare meget længe før de kommer til at synge ”skuld gammel venskab rejn forgo” hos de konservative.

Publiceret 27 April 2019 08:30