"Jeg tillader mig med rank ryg at kalde mig ambassadør, og står gerne på mål for byen i både fede og magre økonomiske tider," skriver borgmester Morten Slotve. Pressefoto

DEBAT:

Derfor er jeg stolt Hørsholm-ambassadør

"Og selvom der selvfølgelig altid er plads til forbedringer, har Hørsholm hele pakken. Jeg kunne ikke tænke mig et bedre sted at slå rod," skriver borgmester Morten Slotved i et svar til mor og blogger Sofie Lindquist

Af Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune:

Tak for at dele dine oplevelser som del af en børnefamilie i Hørsholm, Sofie Lindquist.

Jeg tror, at du lægger stemme til en del forældres oplevelser af en presset hverdag - i Hørsholm Kommune og andre steder.

Hørsholm Kommunalbestyrelse lytter, og lige nu gennemfører kommunen dialogmøder med forældrebestyrelser som optakt til budgetforhandlingerne. Det er værdifulde møder som, sammen med den generelle debat, er med til at give et nuanceret udgangspunkt for den videre budgetprioritering. Børneområdet er et fokusområde for Kommunalbestyrelsen og vil også være det i de kommende budgetforhandlinger for 2020.

Du beskriver oplevelserne med din søns hverdag i en daginstitution i Hørsholm - en hverdag som på nogle punkter ikke lever op til dine forventninger. Det vedrører bl.a. muligheden for at få sit barn i ønskeinstitutionen.

Vi skal lige nu finde plads til flere små børn, og selvom pladsanvisningen prøver, kan vi ikke garantere, at alle får plads i den foretrukne institution. Jeg har sympati for, at det er ærgerligt og nogle gange ubekvemt, men jeg vil garantere, at alle børn har mulighed for at få et godt dagtilbud i Hørsholm Kommune med trivsel og udvikling.

I forhold til skiftet fra vuggestue til børnehave, som du også nævner, sker det når børnene er 2 år og 10 måneder (selvfølgelig under forudsætning af, at institutionen vurderer, at børnene er klar). De integrerede institutioner har imidlertid mulighed for at lave glidende overgange for de store vuggestuebørn, så de klædes på til børnehaven og kan øve de færdigheder, som kræves af et børnehavebarn.

De glidende overgange handler ikke om at snige et lavere serviceniveau ind ad bagdøren, men om børnegruppens behov set i forhold til hele institutionens alderssammensætning.

Jeg er en stolt Hørsholm-ambassadør, og selvom der selvfølgelig altid er plads til forbedringer, har Hørsholm hele pakken. Jeg kunne ikke tænke mig et bedre sted at slå rod.

Ligesom dig holder jeg af vores kommunale kulturhus med biograf og bibliotek, vi har vores smukke natur, de mange kultur- og cafeoplevelser, et handelsliv som mange byer kun drømmer om, et helt unikt sports- og fritidstilbud - og så har byen et helt bemærkelsesværdigt kommunalt og privat skoletilbud, som år efter år højt scorer højt, både fagligt og socialt.

Jeg tillader mig med rank ryg at kalde mig ambassadør, og står gerne på mål for byen i både fede og magre økonomiske tider.

Publiceret 24 May 2019 08:30