I Hørsholm arbejdes der ligeledes på at finde nye veje gennem et nedsat Tryghedsudvalg, skriver formand Jan Klit og Claus Tjørring.

I Hørsholm arbejdes der ligeledes på at finde nye veje gennem et nedsat Tryghedsudvalg, skriver formand Jan Klit og Claus Tjørring. Arkivfoto

DEBAT:

Utryghed, utryghed, utryghed og utryghed

Hvad kan vi i fællesskabet mere konkret gøre for at forebygge indbrud? Organiseret Nabohjælp. Repræsentanter fra Tryghedsudvalget og Trygfonden vil i andet halvår stemme dørklokker for at få flere husstande med i ordningen, siger Jan Klit og Claus Tjørring

Af Jan Klit (K), formand for Tryghedsudvalget, og Claus Tjørring:

Boligen er vores trygge rede, hvorfra vores liv og færden udgår. Den er vores helt private svære. Denne helt vitale del af vores daglige tilværelse er truet af omfattende indbrudskriminalitet.

Hjemmets ukrænkelighed er under pres, og hver uge er mange familier udsat for indbrud. Disse familier oplever ikke alene et tab af værdier, men i høj grad en massiv psykologisk nedtur, som kan tage meget lang tid at overkomme.

Der er i egentlig forstand tale om tab af velfærd og trivsel, som samlet set udgør et betydeligt samfundsproblem, men fællesskabet på nationalt og regionalt plan kan ikke stille noget effektivt op alene.

Med en opklaringsprocent på 5 har ordensmagten en stor udfordring, så andre boller på suppen må i spil på lokalt plan.

Hvilke alternative muligheder har borgerne i de enkelte kommuner?

I Gentofte er det besluttet at etablere eget kommunalt vagtværn, og denne idé er under overvejelse andre steder. I Hørsholm arbejdes der ligeledes på at finde nye veje gennem et nedsat Tryghedsudvalg.

Hvad kan vi i fællesskabet mere konkret gøre for at forebygge indbrud? Organiseret Nabohjælp. Repræsentanter fra Tryghedsudvalget og Trygfonden vil i andet halvår stemme dørklokker for at få flere husstande med i ordningen.

Fra en vag start i 2018 på 6 procent er vi nu nået op på 9.5 procent tilsluttet Nabohjælp, men vi skal langt højere op for effektivt at skræmme tyveknægtene væk fra hele kvarterer.

For at få nærmere kendskab til ordningen kan det anbefales at læse om nabohjælp på Facebook via kommunens hjemmeside.

I andet halvår vil Tryghedsudvalget og Trygfonden ligeledes følge op på sidste års velbesøgte stormøde og tilbyde grundejerforeninger, boligafdelinger og ejerforeningen Skovhus m.fl. at afholde separate møder med specifikt lokalt indhold.

Kom bare an med jeres ønsker, så dukker vi op. Gerne forsamlinger på 25 personer og opefter.

Vel mødt!

Publiceret 17 June 2019 09:40