Hesten kan fortsat kan blive en aktiv del af vort kulturhistoriske samfund, måske også i politiet og civilforsvaret, skriver Karin Egede i et indlæg.

Hesten kan fortsat kan blive en aktiv del af vort kulturhistoriske samfund, måske også i politiet og civilforsvaret, skriver Karin Egede i et indlæg. Foto: AdobeStock

DEBAT:

Hestens krav om livslang respekt

Forslag til hestefolk, Dyrenes Beskyttelse og Folketinget fra Karin Egede

Af Karin Egede, Opnæsgård, Hørsholm:

Det er glædelig læsning i Ugebladet, at der her i Kongernes Nordsjælland nu sættes fornyet fokus på den fine, noble, tillidsfulde hest, vi er mange, der beundrer og holder af, så hesten på utallige måder, fortsat kan blive en aktiv del af vort kulturhistoriske samfund, måske også i politiet og civilforsvaret.

Derfor slog tanken mig, på vegne af alle heste, at foreslå hestefolket, Hestens Værn, Dyrenes Beskyttelse og specielt Folketinget et lovkrav om:

1. Totalt forbud mod at fragte heste til slagtning i udlandet, såsom Italien, som er en direkte tortur, en dyremishandling, som intet dyr fortjener, og slet ikke en fintfølende hest.

2. Skal sunde heste aflives p.g.a. skader etc., og kan bruges til føde/sendes i frysevogne til Italien, at det sker på en hensynsfuld måde, i overværelse af ejer, på et lokalt sted, så hesten ikke stresses unødvendigt.

3. At oprette et heste-krematorium, hvor syge heste, der af en eller anden grund skal aflives, kan blive det på en hensynsfuld måde, så den ikke bliver unødvendigt bange, samt for hHeste, der dør en naturlig død.

4. Ved oprettelse af heste-krematoriet, evt. bygges en hesteurnemur med små skuffer, hvorpå der kan påføres hestens navn og virke, hvis ejerne ønsker det og/eller en græsplæne til nedsætning af urnen helt neutralt, med respekt for sin firebenet ven, der har gjort en god gerning!

Måske det kan blive en jobskabende win-win forretning for hele landet, specielt til nytte og gavn for alle heste, som ikke selv kan fortælle med ord, hvad de tænker og føler.

Publiceret 20 June 2019 07:00