Hvordan det kan tage så lang tid at træffe den åbenlyst rigtige beslutning og lade det løbe op i mere end to millioner spildte skattekroner, er en gåde, mener DF'er Glen Madsen.

Hvordan det kan tage så lang tid at træffe den åbenlyst rigtige beslutning og lade det løbe op i mere end to millioner spildte skattekroner, er en gåde, mener DF'er Glen Madsen. Arkivfoto

DEBAT: Tak til borgerne i Rungsted

Nu er det så langt om længe lykkedes Konservative og Socialdemokratiet at blive enige med Dansk Folkeparti, at Ulvemosehuset skal bevares som institution. Hurra hurra hurra!, skriver DFs Glen Madsen

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

I mere end to år har børn, forældre og borgere i Rungsted ventet på, at Konservative, Socialdemokratiet og De Radikale hoppede ned fra Sigurd von Bülows lidt-for-fantastiske-MOMO-fantasi-pengetræ og indså, at det var den rigtige beslutning at bevare Ulvemosehuset.

Nu er det så langt om længe lykkedes de to store partier i flertalskonstitueringen: Konservative og Socialdemokratiet at blive enige med Dansk Folkeparti, at Ulvemosehuset skal bevares som institution. Hurra hurra hurra!

Alle, der har fulgt med, ved godt, at hele miseren startede med, at endnu en developer gik ind på borgmesterens bonede gulve og stillede kommunen millioner i udsigt, hvis han lige kunne levere det nødvendige til at bygge højt og tæt på Ulvemose- og Fritidshusenes grunde. Og da borgmesteren siges at være en bedre købmand end Hørsholmborger med sans for at bevare byens historie fremtrædende (det gamle rådhus til eksempel), så lå den lige til højrebenet.

Hensigtserklæringen, der skulle få tingene til at glide igennem uden nogen nævneværdig borgerinvolvering, var lynhurtigt en realitet…

I magtens trekløver i Hørsholm er der, på trods af at det er tre forskellige partier, kun meget sjældent divergerende holdninger. Tingene er ofte klappet af på forhånd. Således var det også i løbet af 2017, hvor der blev drømt store drømme om mange millioner i kommunekassen fra MOMOs Monaco-bygning. Og en snu politisk ledelse vidste, at den via fortrolighedsbelagte informationer om økonomien i projektet kunne give resten af kommunalbestyrelsens siddende medlemmer mundkurv på i den forestående valgkamp. Banen var kridtet helt perfekt op.

MEN på ét afgørende punkt havde borgmesteren og Co dog gjort regning uden vært. I farten havde de nemlig overset, at Rungsted er fyldt med ressourcestærke, kvalitetsbevidste og ordentlige borgere, der langvarigt både kunne og ville sige fra overfor processen, hvor borgerne skulle kanøfles, til MOMO-projektet i al sit væsen samt til at jævne Ulvemosehuset med jorden. Dét blev i sidste ende Ulvemosehusets redning.

Hvordan det kan tage så lang tid at træffe den åbenlyst rigtige beslutning og lade det løbe op i mere end to millioner spildte skattekroner, er en gåde, men fornuften sejrede heldigvis til sidst. Herfra skal lyde en stor tak til borgerne i Rungsted – uden jeres store indsats havde Ulvemosehuset for længst været en saga blot.

Publiceret 24 June 2019 09:00