Thorkild Gruelund undrer sig over at kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon angriber ham i habilitetssagen.

Thorkild Gruelund undrer sig over at kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon angriber ham i habilitetssagen. Foto: Morten Timm

DEBAT:

En vildt usædvanlig håndtering af habilitetssagen

Kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund undrer sig over angreb fra kommunaldirektøren

Af Thorkild Gruelund, medlem af kommunalbestyrelsen:

Det var med stor undren, at jeg den 2. juli modtog en mail fra Hørsholm kommunes kommunaldirektør og minutter efter læser om habilitetsspørgsmålet på Ugebladets netavis.

Det kan godt ske, at jeg har fejlet. Det kan man godt gøre selv med 25 års erfaring. Heldigvis da! Men i samme 25 år har jeg aldrig oplevet en kommunaldirektør, som uden varsel går i medierne og angriber en politiker. Det er en vildt usædvanlig håndtering af en sag.

Kommunaldirektøren henviser nok så flot til diverse lov paragrafer. Jeg er politiker ikke jurist. Tænker, er der fri jagt på mig, bare fordi der ikke står et stort C på ryggen af mig mere? Kommunaldirektøren og administrationen er til for at hjælpe og rådgive politikerne - uanset partifarve!

Lidt fakta om habilitetsspørgsmålet:

Borgmesteren har vidst fra 1. april i år, at min hustru og jeg forhandlede forlig med min nabo og sammenfaldende bygherre på Hulsøvang. IKKE som oplyst fra 17. juni efter KB mødet. Vore forhandlinger foregik på Rungsted Kro, hvor Morten Slotved tilfældigvis også var gæst og her hilste på hele vores selskab.

Kommunaldirektøren selv og kommunens jurister kendte til vore forhandlinger fra først i juni måned. Selv samme personkreds skulle på det tidspunkt indvilge i advokaternes ønske om, at sagen i Overtaksationskommissionen blev udsat til august måned. Netop på baggrund af, at der var indgået et forlig.

Det er ikke korrekt, når kommunaldirektøren udtaler, at hun den 17. juni ikke vidste, at der var et forlig omkring vores sag. Det er helt i orden, at kommunens jurister kommer på nye tanker, andre tanker og bedre tanker. Men de skal ikke ”tørre” deres bagklogskab af på mig.

Til grund for min egen vurdering om habilitet lå:

· Jeg er ikke bedste ven med nogen af parterne på Hulsøvang! På ingen måde overhovedet.

· Jeg har absolut ingen økonomisk interesse i projektet på Hulsøvang. Ej heller andre steder hvor nogen af parterne måtte virke.

Det er nogle gange set, at politikere gerne vil være inhabile, hvis de kender begge parter i en sag. Eller ikke kan lide at tage ansvar i en sag. Måske tænker, at det kan koste stemmer at give sin holdning til kende. Det kalder man bekvemmeligheds inhabil.

Det er en skidt tanke efter min opfattelse.

Publiceret 03 July 2019 15:00