Jerry Ritz fik for 15 år siden konstateret type 2 diabetes. Foto: Thomas Evaldsen

Jerry Ritz fik for 15 år siden konstateret type 2 diabetes. Foto: Thomas Evaldsen

Bekæmp diabetes med motion

Foredrag med Jerry Ritz om motion som 'medicin’ mod diabetes type 2

Så er der foredrag med Jerry Ritz om motion som ’medicin’ mod diabetes type 2.

I forbindelse med Diabetes Lokalforening for Hørsholm-Fredensborgs årlige generalforsamling i Hørsholm Sognegård 27. februar indbyder foreningen alle til foredrag om hvordan motion med intervalgang virker mod type 2 diabetes.

Det er lokalforeningens stifter og formand Jerry Ritz, som blev diagnoseret med type 2 diabetes for femten år siden, der fortæller om, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom, og hvordan hans medvirken i et videnskabeligt forsøg på Rigshospitalet ændrede hans liv.

"Vi skal høre ham fortælle, hvordan han er blevet hele Danmarks ”Mr. Intervalgang” efter at han for otte år siden deltog det fire måneder lange forsøg med daglig motion. Lægerne på Rigshospitalet ville teste effekten af intervalgang for diabetikere. Den nye motionsform får det farlige fedt væk, konditionen op og blodsukkeret ned og er således en meget effektiv motionsform for type 2 diabetikere," skriver Diabetes Lokalforening for Hørsholm-Fredensborg i en pressemeddelelse.

Holdt foredrag

Siden forsøget har Jerry Ritz rejst hele landet rundt og holdt foredrag om den positive virkning af denne motionsform og medvirket til at inspirere hundredvis af diabetikere til at komme i gang med intervalgang. Han har i flere medier fortalt om, hvordan han har undgået at skulle stikke sig med insulinkanyler.

I forsøgsperioden var han tvunget til én times træning hver dag med intervalgang og tilbagelagde en distance på omkring 40 kilometer om ugen. Intervalgang er den form for træning, hvor man først går tre minutter i normalt tempo og derefter går tre minutter i højest mulige tempo, så pulsen kommer op.

En times intervalgang om dagen - det holder Jerry Ritz rask fra diabetes. Foto: Claus Bjørn Larsen

En times intervalgang om dagen - det holder Jerry Ritz rask fra diabetes. Foto: Claus Bjørn Larsen

Da forsøget var slut, kunne lægerne på Rigshospitalet konstatere, at Jerry Ritz's kondition var gået fra middel til meget høj. Langtidsblodsukkeret var faldet, og som en lille sidegevinst havde Jerry Ritz tabt syv kilo i løbet af de fire måneder, som forsøget varede. Og så har Jerry Ritz har også fået bedre livskvalitet og meget mere energi i hverdagen. Alle er velkommen til foredraget, der begynder kl 20. Generalforsamling begynder kl 19.

Gratis adgangsbillet på mail: horsholm-fredensborg@diabtes.dk eller tlf. 45 86 66 55.

Publiceret 15 February 2019 07:00