Når det har været indsamling til børn med diabetes er Jerry Ritz altid gået forrest og sat rekord flere gange med 2-3.000 kroner i indsamlingsbøssen.

Når det har været indsamling til børn med diabetes er Jerry Ritz altid gået forrest og sat rekord flere gange med 2-3.000 kroner i indsamlingsbøssen. Pressefoto

Vagtskifte på vej hos diabetikerne

Jerry Ritz går af efter ti år som formand for den lokale diabetesforening i Hørsholm og Fredensborg

Når Diabetesforeningen for Hørsholm-Fredensborg onsdag 27. februar holder generalforsamlingi Hørsholm Sognegård, bliver det også Jerry Ritz' sidste som formand. Efter ti år har han nemlig valgt at takke af.Hans afløser står dog klar i kulissen: 59-årige Thomas Elgaard fra Nivå er kandidat til formandsposten. Han er medlem af Diabetesforeningens hovedbestyrelse, hvor han har siddet i ti år. Interessen for dette arbejde startede efter at hans datter fik konstateret diabetes 1 i 2001.

Thomas Elgaard fra Nivå står klar som afløser for Jerry Ritz

Thomas Elgaard fra Nivå står klar som afløser for Jerry Ritz Arkivfoto

Thomas Elgaard har de seneste 14 år siddet i Fredensborg Byråd, hvor han bl.a. sidder i Social- og Seniorudvalget samt Handicaprådet.

Lokalforeningen blev stiftet i 2009 efter at Hørsholm i nogle år havde været uden lokalforening og havde nogle få hundrede medlemmer. Den voksede med årene, og efter sammenlægning lokalforeningen i Fredensborg nærmer foreningen sig nu 1000 medlemmer og er en af de største lokalforeninger i Danmark.

”Jeg er typisk iværksætter og havde i 2009 aldrig forestillet mig, at jeg skulle sidde som lokalformand i en ti års periode, men arbejdet har været enormt spændende og en stor udfordring at arbejde for de 2700 diagnosticerede diabetikere i vores to kommuner," siger den afgående formand i en pressemeddelelse.

Han ser tilbage på ti spændende og travle år med mange succesfulde arrangementer både lokalt men også regionalt, hvor han som koordinator i samarbejde med flere af de nordsjællandske diabeteslokalforeninger bl.a. Hillerød, Gribskov, Helsingør og Allerød – arrangerede oplysende foredrag og med rekordstor deltagelse både i Trommen i Hørsholm, Kulturværftet i Helsingør og Støberihallen i Hillerød.

Publiceret 21 February 2019 16:00