Hans Fog, Hørsholm, er administrerende direktør for Forenede Service' 2400 medarbejdere. 1. maj fylder han 70.

Hans Fog, Hørsholm, er administrerende direktør for Forenede Service' 2400 medarbejdere. 1. maj fylder han 70. Foto: Martin Stampe

70 år med benzin i blodet, militær disciplin og tysk købmandskab

Administrerende direktør for Forenede Service, Hans Fog, Hørsholm, fylder 70 år 1. maj

Hans Fog, Hørsholm, administrerende direktør i Danmarks største familieejede rengøringsvirksomhed, Forenede Service med 2400 medarbejdere, fylder 70 år den 1. maj.

Han er én ud af fire danskere med navnet Hans Fog ifølge Danmarks Statistik, men han er bestemt sin egen. For trods en alder, der lige om lidt tæller 70, skriver han fortsat administrerende direktør på visitkortet til den landsdækkende rengøringsvirksomhed Forenede Service, som han i år har repræsenteret i 25 år.

Hans Fog kom til verden i Charlottenlund og kom i lære i datidens største tøjbutik, og næste skridt blev militæret, hvor Hans Fog tog en officersuddannelse og gjorde karriere i mange år.

Ikke dus med menige

"Tonen var rå og noget mere robust dengang, og da vi op gennem 70’erne blev mødt af krav om at være dus med de menige og bede pænt om tingene, besluttede jeg mig for at skifte spor,” forklarer Hans Fog.

Sporskiftet betød et goddag til købmandsverdenen. Først i Irma som bestyrer i fire år, derefter som salgschef hos den tyske købmandskæde, Aldi, der stod klar til at etablere sig på dansk jord.

Åbnede 84 Aldri-butikker

”Jeg blev ansat i Aldi og rejste til Tyskland i to år på udviklingsforløb. Væk fra min familie, som netop var blevet et medlem rigere – og da jeg kom hjem, var jeg med til at åbne 84 butikker i Danmark,” fortæller Hans Fog.

I kølvandet på Aldi-eventyret fulgte ansættelser som forretningsfører hos butikskæden Metro og som divisionsdirektør i byggemarkedet 4K, der i dag går under navnet Silvan.

Ny kultur

1994 bliver Hans Fog vicedirektør i Forenede Service – en ansættelse, som skulle vise sig at blive starten på et pudsigt og langvarigt eventyr i en branche, som var fjern fra, hvad han var vant til.

”Jeg er formet af militær disciplin og tysk købmandskab, og pludselig fandt jeg mig selv i et familieforetagende i Danmark, hvor tonen var en markant anden. Det var en kulturoplevelse – og det var både anderledes og meget charmerende,” forklarer Hans Fog og uddyber:

”Her handlede det om mennesker, og gevinstmaksimering var ikke et mål i sig selv. Det faldt jeg for. Helt grundlæggende tror jeg på, at man kommer længst, hvis man opdrager, hjælper og sikrer ordnede forhold for hinanden som medarbejdere og kollegaer – præcis som man gør for familien”.

Benzin i blodet

Familien betyder meget for Hans Fog. Han har i en begivenhedsrig karriere med flere år i Tyskland og med mange tunge erhvervsposter været gift med Mette i 48 år, som han har gået i både børnehave og folkeskole med. Sammen har de døtrene Karoline og Katrine, to børnebørn og et tredje på vej.

Så er der motorcyklen, der fylder meget. Ikke kun for Hans Fog, men også for hustruen, som ofte hopper bagpå og kører rundt i såvel Skandinavien som det øvrige Europa – og tværs over USA på en Harley Davidson. Fødselaren er blandt andet præsident for Rotarys motorcykelklub, International Fellowship of Motorcycling Rotarians (IMFR), der tæller mere end 300 medlemmer fra både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Hans Fogs 70 års fødselsdag bliver markeret ved en reception i virksomhedens hovedkvarter på Buddingevej i Søborg den 1. maj mellem klokken 13 og 16, hvor venner, kolleger, samarbejdspartnere og kunder er meget velkomne.

Publiceret 26 April 2019 19:00