Miljø- og planlægningsudvalg vil finde penge til en lokalplan, men vil ikke stoppe aktuelt byggeri i parcelhuskvarter. Arkivfoto: Søren Dahlbergen
Miljø- og planlægningsudvalg vil finde penge til en lokalplan, men vil ikke stoppe aktuelt byggeri i parcelhuskvarter. Arkivfoto: Søren Dahlbergen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nej til byggestop, ja til lokalplan

“Skuffende,” siger talsmand for naboer i området omkring Kløvervang i Hørsholm

byggesager De utilfredse naboer i parcelhuskvarteret omkring Kløvervang, Vibevang og Gøgevang må leve med, at de får et nyt, stort og højt hus i deres nabolag. Naboernes opfordring til politikerne til at få stoppet et planlagt byggeri på Vibevang, bliver ikke fulgt. Til gengæld kan de se frem til, at der - om nogle år - bliver udarbejdet en lokalplan.

Det er en kendsgerning, efter at Hørsholm Kommunes miljø- og planlægningsudvalg har behandlet både spørgsmålet om at nedlægge et såkaldt § 14-forbud mod det konkrete byggeri, og har taget stilling til ønsket om en lokalplan for området, så det kan udvikle sig efter entydige regler.

Og selv om Jens Saxtorph Kofod, talsmand for de utilfredse naboer, kan glæde sig over udsigten til en lokalplan, er han skuffet.

"Det er skuffende, at politikerne ikke nedlægger et forbud mod byggeriet, når kommunens forvaltning så tydeligt administrerer i modstrid mod den gældende kommuneplan. De administrerer på en måde, som jeg ikke synes, de behøver," siger Jens Saxtorph Kofod til Ugebladet.

Naboer mødte udvalget

De nærmeste naboer plus nogle flere havde gjort indsigelser mod et planlagt 8,3 meter højt tofamilieshus, som kommunens forvaltning allerede har givet byggetilladelse til. Naboerne mener, at det er for højt i forhold til de bestemmelser, der er i kommuneplanen for området. Nogle af naboerne havde fortræde for Miljø- og planlægningsudvalget med krav om at få stoppet byggeriet med et § 14-forbud.

Opfylder alle krav

"Det har vi ingen grund til. Byggeriet opfylder alle krav. Det ville være magtfordrejning at udstede et forbud," lyder udvalgsformand Peter Antonens (BL) argument for, at han og de øvrige udvalgsmedlemmer fulgte administrationens indstilling om ikke at stoppe byggeriet.

Til gengæld enedes udvalget om, at der skal udarbejdes en lokalplan for området. Det er et arbejde, der tidligst kan komme i gang i 2017.

"Vi vil nu forsøge at finde penge til en lokalplan for området. Det er dyrt og kan tidligst komme på tale i forbindelse med budget 2017," fastslår Peter Antonsen og understreger, at der også er andre områder i kommunen, hvor der skal laves lokalplaner - og at en lokalplan for det aktuelle område skal indgå i en samlet prioritering.

Forkert valg

"Man burde have prioriteret de akutte problemer højere. Udvalget skulle have truffet et andet valg," lyder Jens Saxtorph Kofods kritik.

Kommunen kan udstede et forbud efter Planlovens § 14, hvis der 'retsligt eller faktisk etableres forhold, som kan hindres ved en lokalplan.' I den konkrete sag ville et politisk ja til at udstede et forbud mod byggeriet på Vibevang have krævet, at der efterfølgende ville blive udarbejdet en lokalplan.

Publiceret: 01. December 2015 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt