Handicappede i Hørsholm kan få deres ledsager gratis med til kulturelle arrangementer i Hørsholm. Foto: Mostphotos
Handicappede i Hørsholm kan få deres ledsager gratis med til kulturelle arrangementer i Hørsholm. Foto: Mostphotos
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu kan handicappede få deres ledsagere med ind

Hørsholm ændrer politik og siger ja til gratis ledsagerordning

Der bliver nu gratis for ledsagere til handicappede borgere at komme med til kulturelle arrangementer i Hørsholm.

Et enigt Sport-, fritid- og kulturudvalg (SFK) har nemlig besluttet, at bruge op til 10.000 kroner fra kultur- og fritidspuljen til at yde denne service.

Udvalget retter dermed op på en beslutning fra maj sidste år, hvor udvalget nåede til den konklusion , at handicappede borgere skulle betale fuld entré, fordi den handicappede i forvejen - ifølge Serviceloven - får et beløb på 866 kr. om året til blandt andet at dække billetudgifter til ledsageren.

Forkert beslutning

Beslutningen mødte kritik under valgkampen, og selv om repræsentanter fra SFK holdt fast i, at de ledsagerne var dækket ind gennem det generelle årlige tilskud. beklagede udvalgsformand Nadja Hageskov (K) i begyndelsen af november beslutningen om ikke at betale entré for ledsagere.

Det skete på et valgmøde, Hørsholm Handicapråd havde inviteret til.

Senere på måneden, efter valget 21. november, blev sagen taget op i handicaprådet, hvorfra der kom en opfordring til SFK om at genoverveje ledsagerordningen.

Skal have ledsagerkort

Det er så det, der nu er sket med det resultat, at kommunen fremover betale entré for ledsageren, hvis den handicappede gennem Danske Handicaporganisationer (DH) har fået udstedt et ledsagerkort, der giver mulighed for adgang til en lang række kulturinstititioner i landet.

“Vi ved ikke, hvor meget det bliver brugt, men har fået at vide, at udgiften næppe overstiger 10.000 kr. om året,” siger SFK-formand Nadja Hageskov om beslutningen, som hun er glad. for.

Lokalt betyder det, at handicappede borgeres ledsagere nu - når de har fået et ledsagerkort - ikke skal betale entré for deres ledsager i eksempelvis Trommen eller idrætsparken.

Uden ordningen skal ledsager betale den fulde pris, da der ikke sælges særlige handicapbilletter.

Publiceret: 10. Marts 2018 12:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugebladet