Hørsholm vil bruge 350.000 kroner på at skaffe deltidsjob. Foto: Mostphotos
Hørsholm vil bruge 350.000 kroner på at skaffe deltidsjob. Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu skal der skaffes deltidsarbejde til flygtninge

Vil bruge 350.000 kr. på at finde job

Danskundervisning og deltidjob. Det er opskriften på at få flygtninge integreret hurtigst muligt.

Det tror Hørsholm Kommunes Erhvervs- og beskæftigelsesudvalg på og vil derfor satse en stor del af de midler, der skal bruges på integrationsindsatsen, på at skaffe deltidsarbejde til flygtninge.

Udvalget har besluttet, at der skal bruges 350.000 kroner på indsatsen, som i den anden ende også vil betyde besparelser på integrationsydelsen.

“På landsplan klarer vi også ganske pænt i forhold til at få flygtninge i beskæftigelse. Integration foregår godt på arbejdspladserne, og vejen til et lønnet job kan være deltidsarbejde,” mener Henrik Klitgaard (R), der er formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.

De 350.000 kroner skal bruges på at få en samarbejdspartner - en spåkaldt anden aktør - til at opsøge virksomheder i og omkring Hørsholm og få dem til at ansætte flygtninge på deltid.

Ifølge baggrundsmateriale til beslutningen er det unge under 30 år, der er målgruppe for indsatsen. De skal gøres selvforsørgende hurtigst muligt ved at få sig et deltidsarbejde samtidigt med, at de går til sprogundervisning.

Uge i denne alder er på den lave integrationsydelse. Løn fra et deltidsjob vil derfor kunne forbedre deres økonomiske situation.

Desuden vil den hurtige tilknytning til arbejdsmarkedet fremme integra-tionsprocessen.

“At de bliver helt eller delvist selvforsørgende er samtidig understøttende for deres motivation til at blive på arbejdsmarkedet” og vil “øge deres chancer for selv at kunne betale en permanent bolig” hedder det blandt andet i baggrundsmaterialet.

Hørsholm Kommune oplyser, at der i øjeblikket er 24 unge, der går på sprogskole. Kan der skaffes job til dem, vil det også betyde en besparelse på integrationsydelsen på 6106 kr, pr måneden for udeboende unde4r 30 år og 2631 kroner pr. måned for hjemmeboende.

Publiceret: 01. Februar 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugebladet

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt